• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Coşkun: Mülakatın kaldırılmasından tarafız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmen istihdamı süreçlerine sözlü sınavların dâhil edilmesi gerektiğinin altını çizen Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilmesi gerektiğini ifade etti.

Coşkun, mülakatın kalkması gerektiğini ve öğretmen adaylarına zorluk yaşattığını dile getirerek İLKHA muhabirine konuştu.

"Öğretmenliğin kalitesinin artırılması gerekiyor"

Mülakatın kaldırılması taraftarı olduklarını belirten Coşkun, "Biz kesinlikle mülakatın kaldırılması taraftarıyız. Mülakatın olmaması gerektiğini hep söylüyoruz. Mülakatla eğitim ve öğretimin kalitesini ölçmekten ziyade üniversitelere, eğitim fakültelerine ve öğretmenlerin yetiştiği yerlere bakmak gerekir. Diğer bir konu, maaşlar ve üniversite sınavlarında hangi aşamalarda öğretmenlik tercih ediliyorsa mutlaka biraz kıymetlendirilmesi ve değerinin artması gerekir ki öğretmenliğe geçen öğrencilerimizle daha kaliteli bir eğitim yakalama imkânımız olsun. Özellikle sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmen istihdamı süreçlerine sözlü sınavların dâhil edilmesi çerçevesinde, adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, yıllarca bir çok sınavda emek vermiş öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca mülakatla elenmesinin adalet duygusunun maalesef zedelenmesine sebep olmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Mülakatlarda 2018'den beri formalite icabı mülakata alınıyor"

 KPSS puan üstünlüğünün dikkate alınarak memur istihdamının sağlanması gerektiğini vurgulayan Coşkun, "KPSS'nin daha adil ve yeni personel alımında mülakat uygulaması yerine daha adil ve hakkaniyete uygun ehliyet ve liyakat ölçülerine göre istihdamın toplum vicdanında karşılığı olan KPSS puan üstünlüğüne dayalı olarak kadrolu memur istihdamının mutlaka sağlanması gerekir. KPSS hepimizin bildiği gibi daha adil, daha şeffaf ve daha hakkaniyetli bir şekilde sınava girip aldığınız puanın sonucunda memur olup olmama kriterleri belirleniyor. Mülakatlarda 2018'den beri formalite icabı mülakata alınıyor. KPSS sınavında aldığınız puanın miktarında mülakatta veriliyordu ve hangi branşta ne kadar ihtiyaç varsa öğretmenler bu şekilde atanıyordu. Aksi takdirde mülakatın bu şekle dönüştürülmesi memuriyete veya öğretmenliğe atamada yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS derseniz bu konuda büyük bir sıkıntı oluşur. İnsanlarımız adil, hakkaniyete uygun ve eşitliğe uygun olan KPSS sınavına uygun bir ölçüde olması gerektiğini buradan belirtiyoruz. Kesinlikle mülakatın olmaması gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir