• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçeleri ile İstanbul il geneli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yerel kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçeleri ile İstanbul il geneli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir