• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD'den Türkiyeli şirketlere yaptırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'den Dal Enerji Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Anka Port İç ve Dış Ticaret İnşaat Lojistik Sanayi Limited Şirketi, yaptırım uygulanan şirketler oldu.

ABD Maliye Bakanlığı'na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Dairesi (OFAC) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu şirketlerin İran'ın insansız hava aracı (İHA) programına katkı sağladığı belirtildi.

Açıklamada "İran yapımı İHA'lar Rusya'nın Ukrayna saldırılarının kilit araçlarından biri olmaya devam ediyor. Bu İHA'lar Ukrayna vatandaşlarını korkutan ve kritik altyapıyı hedef alan saldırılarda kullanılıyor. ABD, müttefikleri ve ortaklarıyla istişare halinde, İran'ın Rusya'ya İHA tedarikini yaygınlaştırmasına katkı sağlayanları, bunların Ortadoğu'daki temsilcilerini ve istikrarsızlığa neden olan diğer paydaşları sorumlu tutmaya ısrarla devam edecektir." denildi.

Açıklamada, İran, Çin, Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) menşeli dört şirket ve iki şahsa daha yaptırım uygulanacağı duyuruldu.

Washington 14 Eylül'de aldığı bir başka yaptırım kararında, aralarında Türkiye'den şirketlerin de bulunduğu çok sayıda ülkeden 150'den fazla şahıs ve şirkete yaptırım uygulama kararı almıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir