• DOLAR 34.208
  • EURO 37.123
  • ALTIN 2979.393
  • ...
Dul  ve yetim aylığına zam mı geliyor? Dul ve yetim aylığına zam için tarih verildi..Dul ve yetim aylığı almanın şartları..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteci Cem Küçük, Dul ve yetim aylığı  alan kişilerin zor durumda olduğunu ve artış gerektiğini vurguladı. Şu an için en düşük dul aylığı 3.750 TL ve en düşük yetim aylığı ise 1.875 TL seviyesinde bulunuyor. Miktarlar vefat alan sigortalının emekli aylığına göre değişiyor. 5-6 TL arası bir ödeme alınabiliyor. 

Gazeteci  Cem Küçük, dul aylığı ve yetim aylığına yapılacak zam için ocak ayının işaret edildiğini belirtti.

DUL VE YETİM AYLIĞI (ÖLÜM AYLIĞI) ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Ölüm aylığından yararlanabilecek hak sahiplerini vefat edenin; eşi, çocukları, anne-babasıdır.  Ölen sigortalının eşine bağlanan aylığa dul aylığı denir. Dul maaşı için  uygun evlilik bağının olması gerekmektedir. Çocuklarına bağlanan aylığa ise yetim aylığıdır. 

Erkek çocuklar eğitim görmüyorlarsa 18 yaşına kadar, orta öğretim gördükleri hallerde 20 yaşına kadar, yüksek öğrenim gördükleri hallerde ise 25 yaşına kadar yetim aylığı alabilirler. 25 yaşından sonra erkek çocuklar yetim maaşı alamazlar. Kız çocukları ise  evli olmadıkları ve sigortalı olarak çalışmadıkları takdirde yaş sınırlaması yapılmadan maaş alabilirler. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir