• DOLAR 32.409
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2393.53
  • ...
Fransa'nın Nijer Büyükelçisi ülkeden ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'nın Nijer Büyükelçisi Sylvain Itte'nin bu sabah erken saatlerde Niamey'den ayrılarak Paris'e doğru yola çıktığı bildirildi.

Fransız yetkililerin ise bu bilgiyi henüz resmi olarak doğrulamadığı belirtildi.

Al Arabiya televizyon kanalının haberine göre Nijer'deki askeri konsey, Itte'nin ülkeyi terk ettiğini doğruladı. Cuntacılara göre Fransız diplomat, komşu Çad'a doğru yola çıktı.

Dün, darbeden sonra kurulan ve Nijer'deki isyancı gücün merkezi organı olan Anavatan'ın Kurtuluşu Ulusal Konseyi'nin (NCSR) bir temsilcisi Albay Amadou Abdraman, Fransız silahlı kuvvetlerinin ülkeden geri çekileceğine dair henüz resmi bildirim almadıklarını açıklamıştı.

24 Eylül'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da ülkesinin Nijer'de iktidarı ele geçiren isyancılarla askeri işbirliğinden vazgeçtiğini ve yıl sonuna kadar ordusunu bu Afrika ülkesinden çekmeyi planladığını duyurmuştu.

26 Temmuz'da Nijer'de, başkanlık muhafızlarının bir grup askeri üyesi isyan etti ve Devlet Başkanı Mohamed Bazoum'un görevden alındığını duyurdu. Ülkeyi yönetmek için, muhafız komutanı Abdurakhman Tchiani başkanlığında askeri konsey kuruldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir