• DOLAR 32.578
  • EURO 35.329
  • ALTIN 2472.22
  • ...
Battalgazi Belediye Başkanı Güder, kapalı çarşı esnafını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziyarette çarşı merkezinde yapılacak olan dönüşümü anlatan Başkan Güder, her bir vatandaşın sorununu çözmek için çalıştıklarını söyledi.

"Eylül ayının sonunda başvurular ve itirazlar sonuçlanacak ve sonrasında yerinde dönüşüm de hızla başlayacak"

Deprem sonrasında yapılacak olan çalışmaları esnafa anlatan Güder, "Malatya’nın büyük bir kısmı yerle yeksan oldu. 6 Şubat’tan itibaren yöneticiler olarak depremzedeleri dışarıda bırakmamak için bütün imkanlarımızı kullandık. Sadece Battalgazi’mizde 62 bin konut kullanılamaz halde. 19 bin ticarethanemiz yerle yeksan. Bu yaraları sarmak yine hepimize düşüyor. Yöneticiler olarak eski günlere geri dönmek için Bakanlıklarımızla görüşüyoruz. İnşa alanlarına başladık eksik kalan yerlerini de tamamlayacağız. Her vatandaşımızın ne problemi varsa o problemlerin çözülmesi için çaba sarf ediyoruz. Yerinde dönüşüm için de mücadelemiz sürüyor. Eylül ayının sonunda başvurular ve itirazlar sonuçlanacak. Sonrasında yerinde dönüşüm de hızla başlayacak. Bakan beyden bu konuda müjde vermesini bekliyoruz. Binaların perde beton olması ve fore kazık olması için de çalışmalar yapılıyor. Emeksizden Sıtmapınarına kadar dönüşümün devlet eliyle yapılması öngörülüyor. İmara uygun alanları da bizler hep birlikte dönüşümü yapacağız." dedi.

"Yaralarımızı el ele vererek saracağız"

Kapalı Çarşı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı da Saim Güntan ise Başkan Güder’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Esnaf adına konuşan Okay Demirhan da "Bizim ortak duygularımız Malatya’ya hizmet Malatya sevdası ve Türkiye sevdası. Malatya çok büyük asrın felaketini yaşadı. Devlet millet el ele vererek bu yaraları hep birlikte saracağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir