• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası'nın açılış programı Ankara'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında yaptığı konuşmada, haftanın bu yıl "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" teması çerçevesinde ihya edileceğini belirterek hafta vesilesiyle düzenlenecek programların, gençler başta olmak üzere tüm insanları, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dosdoğru yolu ve örnek hayatıyla buluşturmaya vesile olmasını diledi.

Peygamber sevgisinin İslam inancının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Yılmaz, Allah'ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolunun, Hazreti Muhammed'e tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini dile getirdi.

Hazreti Muhammed'in yolunda iman ve istikamet üzere yürümenin, onun yaşantısını örnek almanın, sünnetini hayata tatbik etmenin, en büyük idealleri olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçmişten bugüne kalplerimiz daima O'nun sevgisiyle çarpar, dillerimiz O'nun naatını okur, gözlerimiz O'nun aşkıyla yaşarır, gönüllerimiz O'nun muhabbetiyle dolup taşar, yüreklerimiz O'nun aşkıyla tutuşur, O'nun özlemiyle yanar, O'nun muhabbetiyle ferahlar. O'na olan muhabbetimiz, öylesine büyüktür ki O'nu seven herkesi kuşatır. Dünyanın neresinde olursa olsun kalbinde Allah ve Peygamber sevgisi taşıyan herkesi kardeş bilir, kendimizden bir parça olarak görürüz."

Asya'dan Afrika'ya, Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Hint Okyanusu'ndan Batı Sahra'ya kadar nerede bir Müslüman varsa gönül, akıl ve ruhlarının orada olduğunun altını çizen Yılmaz, Müslümanlar arasında hiçbir mesafenin giremeyeceği, hiçbir ateşin yakamayacağı, Allah'tan başka hiçbir kuvvetin yıkamayacağı bir bağ bulunduğunu ifade etti.

Yılmaz, "Nefret suçlarını işleyenler, düşünce hürriyetiyle hiçbir alakası olmadığı halde, düşünce hürriyeti adı altında kutsallara hakaret edenler, sadece Müslümanların, İslam aleminin geleceği açısından değil, tüm insanlığın geleceği açısından büyük bir tehdit ve tehlike oluşturuyorlar. Bunlara karşı bütün insanlık olarak, özellikle de nerede olursa olsun erdemi, doğruluğu ayağa kaldırmaya çalışan, erdemli olmaya çalışan bütün insanlarla iş birliği içinde karşı çıkmamız lazım. Buna da inşallah kararlı bir şekilde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle yapılacak etkinliklerin, sempozyum ve konferansların toplumda bir bilinç ve gayret oluşturacağına inandığını dile getiren Yılmaz, Leyle-i Mevlid'in sevgi ve merhamet iklimiyle, millete, tüm insanlığa ve İslam alemine barış, huzur ve bereket getirmesini diledi.

"Peygamber Efendimiz'in gelişiyle cehaletin yerini bilgi ve hikmet almıştır"

Düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise; bu gecenin, Allah'ın yeryüzüne en büyük nimetinin ve engin rahmetinin tecelli ettiği gece olduğuna dikkat çekti.

Erbaş, "Bu gece, karanlıkların kuşattığı insanlığın üzerine, merhamet güneşinin doğduğu gecedir. Bu gece, Sevgili Peygamber'imizin yeryüzünü teşrif ettiği gecedir. Bu gece, Mevlid-i Nebi'nin yıl dönümüdür. İnsani değerlerin yitirildiği, cehaletin ve zulmün hayatı esir aldığı bir dönemde Cenab-ı Hakk; bir şahit, müjdeleyici, uyarıcı ve hakikate çağıran bir rehber olarak nübüvvet silsilesinin son temsilcisini, hatemü'l enbiya, Hazreti Muhammed Mustafa'yı yeryüzüne göndermiştir. O'nun gelişiyle cehaletin yerini bilgi ve hikmet, zulmün yerini adalet ve merhamet, batılın yerini hak ve hakikat, kötülüğün yerini iyilik ve güzel ahlak almış, insanlık hasret kaldığı değerlere yeniden kavuşmuştur." dedi.

Mevlid-i Nebi'nin, tarihin en önemli hadisesi ve en büyük dönüm noktası olduğuna işaret eden Erbaş, "Bugün, o kutlu Nebiye ümmet olma bahtiyarlığına erenlere düşen görev, O'nun insanlığa miras bıraktığı değerlere sımsıkı tutunarak Kur'an ve sünnetin yolunda yürümektir. O'nun eşsiz örnekliğini, öğrettiği şefkat, merhamet ve adalet ilkelerini, dünyanın her yerine, insanlığın her bir ferdine tanıtmaktır. İslam'ın aydınlık mesajlarının tüm yeryüzünde tebliğcisi ve temsilcisi olmaktır." dedi.

"2023 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen faaliyetlerimize 5 buçuk milyondan fazla gencimiz katıldı"

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının, tüm insanlığın, İslam'ı ve O'nun Rahmet elçisini en güzel şekilde tanıması için gayret ettiğini dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bağlamda bilhassa çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerimize yönelik hizmetlerimizde, Peygamber Efendimiz'in üstün ahlakının bilinmesi ve yaşanması için özel bir önem vermekteyiz. Bugüne kadar 1 buçuk milyona yakın yavrumuzun katıldığı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımız Peygamber'imizin izinde bir nesil yetiştirme idealinin bir ifadesidir. Gençlerimizin inancını ve medeniyetini daha iyi tanımalarına ve her açıdan donanımlı yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla ülkemiz genelinde oluşturduğumuz 1134 gençlik merkezimiz bu gayretin neticesidir. Nitekim bu vesileyle 2023 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen faaliyetlerimize 5 buçuk milyondan fazla gencimiz katılmıştır."

"Aile yapımızı bozmaya çalışan şer odaklarına karşı değerlerimizi korumaya devam edeceğiz"

Ailenin her şeyin temeli, toplumun bel kemiği ve insanın ilk mektebi olduğuna işaret eden Erbaş, "Ailemiz güçlü olursa milletimiz güçlü olur. Dolayısıyla aile yapımızı ve değerlerimizi bozmaya çalışan her türlü tavır ve söyleme, şer odaklarına, kötülük mihraklarına ve sapkın akımlara karşı, her birisi Peygamber varisi olan tüm mensuplarımızla değerlerimizi korumaya ve milletimizi bilinçlendirmeye bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edeceğiz." diye konuştu.

"İnsanlık, İslam'ın aydınlık mesajıyla buluşunca huzur bulacaktır"

Sapkın anlayışlara ve zararlı alışkanlıklara karşı insanlığı ve gençleri bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirten Erbaş, "Yüce dinimiz İslam'ın gayesi, erdemli birey, faziletli toplum ve huzurlu bir dünya inşa etmektir. İnanıyoruz ki insanlık, sevgili Peygamber'imizin güzel ahlakını tanıyınca ona tabi olacak, İslam'ın aydınlık mesajıyla buluşunca huzur bulacaktır." ifadelerini kullandı.

"İman, İnsanı özgürleştiren ve en doğru yola yönelten ilahi bir rehberdir"

Bu sene "Mevlid-i Nebi" ile "Camiler ve Din Görevlileri Haftası aynı tarihe denk geldiği için her iki haftanın teması olarak "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konusunu belirlediklerini ifade eden Erbaş, "Şüphesiz iman, Alemlerin Rabbine samimiyetle bağlanmaktır, insana yaratılış gayesini ve sorumluluklarını öğreten, kimlik kazandıran büyük bir nimettir. İnsanı, özgürleştiren ve en doğru yola yönelten ilahi bir rehberdir. İstikamet ise, özüyle, sözüyle, tavır ve davranışlarıyla vahyin ve sünnetin çizgisinde dosdoğru olmaktır. Hakkın ve hakikatin yolunda sabitkadem kalmaktır, iyilik yolunun daimî yolcusu olmaktır." şeklinde konuştu.

"Gençliğin heyecanıyla İslam'ın hakikatleri buluşunca yeryüzü güzelleşecektir"

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi vererek, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konusunda bütün camilerde ve Kur'an kurslarında programlar icra edilecek, salonlarda konferanslar, sempozyumlar düzenlenecek. Televizyonlarda, dijital ortamlarda, farklı mekanlarda, Kur'an kurslarımızda, tüm okullarımızda programlar, etkinlikler yapılacaktır. Bilhassa gençlerimize yönelik etkinliklere ağırlık verilecektir. Zira gençliğin heyecanıyla İslam'ın hakikatleri buluşunca yeryüzü güzelleşecektir. Aynı şekilde dünyada, millet ve medeniyet coğrafyamızda da bu hafta en güzel şekilde ihya edilecektir." dedi.

Programa HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir'in yanı sıra siyasi parti genel başkanları ile temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir