• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mevlid Kandili Siirt'te camilerde idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başta Abdulhakim Sancak Çarşı Camii olmak üzere Siirt'teki camileri dolduran vatandaşlar, Mevlid Kandil'ini dualarla idrak edip namaz kıldı.

Müslümanlar, Hazreti Muhammed'e sık sık salavet getirip O'nu kâinata rahmet olarak gönderen Allah’a (Celle Celeluhu) şükranlarını sundu ve mazlumların kurtuluşu, felaketlerin son bulması için dua etti.

İmamlardan oluşan ilahi grubu tarafından kaside ve mevlit okunduğu programda İl Müftüsü Şakir Pinal, bir vaaz verdi.

Kandillerin önemli günler olduğunu belirten Pinal, Peygamberin yolumuzu aydınlatmak için getirdiği hazreti Kur'an-ı hayatımıza hâkim kılmamız gerektiğini kaydetti.

"Yüce peygamberi idrak edip anlamamız gerekiyor"

Pinal, "Yüce Rabbimiz Peygamber Efendimizi bir ayetinde alemlere rahmet olarak gönderdiğini bildiriyor. Bir bölgeye, bir coğrafyaya, bir insan topluluğuna değil bütün alemlere rahmet olarak gönderilen hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)'e karşı bu gece 3 şeye dikkat etmemiz, o yüce peygamberi bu manada idrak edip anlamamız gerekiyor. Birincisi yüce peygamberi anmak, ikincisi anlamak üçüncüsü o yüce peygamberin yaşadığı hayatı yaşamak, ebediyen yolumuzu aydınlatacak olarak getirmiş olduğu hazreti Kur'an-ı hayatımıza hâkim kılmak." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir