• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Adıyaman'da Mevlid Kandili depremde hayatını kaybedenlere dua edilerek idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, Adıyaman’da camilerde dualarla ihya edildi.

Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camilere akın eden vatandaşlar, geceyi büyük bir coşku ile ihya etti.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından depremde sağlam kalan kentin belli başlı camilerinde düzenlenen programlara katılan vatandaşlar, bol bol salavat getirdi.

Kandil dolayısıyla camilerde okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifleri, ilahi ve kasideleri vatandaşlar, huşu içinde dinledi.

Emir Sulatan Camii'nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Mevlid Kandili Özel Programı”nda da gece, dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Camiye gelen çocuklar Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlamak için camilere geldiklerini söyledi.

"Bugün bizim mutlu olduğumuz gündür"

Dedesiyle beraber camiye gelen çocuklar Yusuf Bozkurt, "Bugün Peygamber Efendimizin doğum günü bizde arkadaşlarımızla birlikte camiye geldik. Namaz kılıp Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif dinleyeceğiz. Bugün bizim için çok mutlu bir gün Allah'a şükürler olsun ki bugünü bize yaşattı." şeklinde konuştu.

"Dua edeceğiz"

Yatsı namazını camide idrak etmek için arkadaşlarıyla beraber camiye gelen çocuklardan Muhammed Parlak ise, " Bugün Peygamber Efendimizin doğum günü bizde arkadaşlarımızla birlikte camiye geldik. Burada namaz kılıp dualar edeceğiz arkadaşlarımızla beraber bu geceyi idrak edeceğiz." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'i dinleyeceğiz"

Babasıyla beraber camiye gelen çocuklardan Ahmet Esat Polat, "Bugün Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili doğum günü babamla beraber camiye geldim. Okunacak olan mevlid, Kur'an-ı Kerim'i dinleyeceğiz. Bu gece dua edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bugün camide namaz kılacağız"

Camiye gelen çocuklardan Muhammed Tepe, "Bugün Mevlid Kandili Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya geldiği gündür. Bugün camide namaz kılacağız ve okunan mevlidi dinleyeceğiz. Bu geceyi güzel bir şekilde ihya edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir