• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mevlid Kandil’i deprem bölgesi Malatya'da dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Müftülüğü tarafından merkez Battalgazi ilçesindeki Kernek Karagözlüler Camii’nde Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Program, Ramazan Özkul hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlidhanlar Mehmet Şentürk, Necmettin Ceylan ve Yusuf Çelik’in okuduğu Mevlid-i Şerif ve Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) üzerine bestelenen ilahi ve kasideleri seslendirmeleri ile devam etti.

Program, İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın gecenin anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma, okuduğu dua ve kılınan yatsı namazının ardından sona erdi.

“Bu geceyi namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak Peygamberimize salavat getirerek ve tüm kardeşlerimize dua ederek ve niyazda bulunarak idrak edelim”

Mevlid Kandili’nin ehemmiyeti ve bu gecede Müslümanların neler yapmaları gerektiği ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “Bu akşam Mevlid Kandili münasebetiyle bütün camilerimizde ‘Mevlid Özel’ programları düzenliyoruz. Bizlerde şu an Kernek Karagözlüler Camii’ne iştirak ettik. Kur’an-ı Kerim okuyoruz, Peygamberimizi Mevlid-i Şerif ile anıyoruz. Bu akşam için kardeşlerimize tavsiyemiz; bu geceyi namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem’e salavatı şerife getirerek, bunların yanında büyüklerimizi arayarak onların duasını alarak onlara ve tüm kardeşlerimize dua ederek, niyazda bulunarak bu geceyi idrak edebiliriz. Bizler Yüce Mevla’mıza ne kadar dua, niyaz ve tazarruda bulunursak yüce Mevla’mızın iltifatına, Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem’e laik ümmet olmaya o kadar mazhar olacak bir yaklaşım içerisinde olacağız inşallah. Rabbim gecemizi ihya edebilmeyi cümlemize nasip eylesin.” dileğinde bulundu.

“Peygamberimizin mesajlarını herkese ulaştırmaya çalışacağız”

Mevlid Haftası vesilesiyle düzenleyecekleri programları da aktaran Müftü Yıldırım, “Malatya’mızda özellikle konteyner kentlerdeki kardeşlerimizi ve hastanelerdeki hasta kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Engelli merkezlerindeki engelli kardeşlerimizle program düzenleyeceğiz. Dini Rehberlik Merkezlerimizde ailelerimize yönelik yapacağımız programlar ve gençlik merkezlerimizde gençlerimize yönelik yapacağımız programlar, sabah namazı buluşmaları okulların bünyelerinde Mevlidi Nebi etkinlikleri gibi birçok program tertip edeceğiz. İnşallah, Peygamberimizin mesajlarını herkese ulaştırmaya çalışacağız ve yaralarımızın sarılması içinde aynı zamanda birbirimize dua edeceğiz olacağız.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir