• DOLAR 32.359
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2395.153
  • ...
Ani Kalp krizi vakaları artıyor!  Kalp hastalarına uyarı.. Kalp krizinin belirtileri..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalp rahatsızlıklarına gerekçe olarak genellikle hareketsiz yaşam, sigara kullanımı, genetik, kötü kolestrol, şeker hastalığı,  kötü beslenme şekli gösteriliyor. Ancak koronavirüs pandemi sürecinin ardından aralarında sporcuların da olduğu genç yaşta ani kalp krizi vakaları arttı. Kalp krizi vakalarının koronavirüsün vücutta bıraktığı hasardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı  bilinmiyor...

Uzmanlar sonbahar aylarının gelmesiyle kalp krizi vakalarının artabileceğine  dair uyarılarda bulunuyor. Kalp hastalarının aşırı rüzgarlı havalarda dışarı çıkmaması gerektiğini belirten uzmanlar özellikle kalp rahatsızlığı olanlara haftanın dört günü 30 dakikalık tempolu yürüyüş, bol su tüketimi ve aşırı kilodan kaçınmayı  öneriyor..

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2030 yılı geldiğinde kalp damar hastalıklarına bağlı her sene 23,6 milyon insanın yaşamını kaybedeceğini öngörüyor. Peki kalp krizinin belirtileri nelerdir?

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ

Terleme: Normalden fazla terleme ya da soğuk ter kalp krizi belirtisi olabilir

Halsizlik: Halsizlik ve nefes darlığı özellikle kadınlarda görülen belirtilerdendir. Krizden birkaç ay öncesinde başlayabilir.

Düzensiz kalp atışları: Çarpıntı, düzensiz kalp atışları kalp krizinin belirtisi olabilir

Öksürük: Sürekli ve devam eden öksürük kalp krizi belirtisi olabilir, bazı durumlarda öksürükle birlikte kan da görülür

Hızlı kilo değişimi:  Beslenme düzeninde yapılan ani değişiklik, Kısa sürede yüzde 10 veya daha fazla kilo artışı  ya da kilo kaybı kalp krizine işaret ediyor olabilir. 

Baş dönmesi: Çoğunlukla kadınlarda görülen belirtilerdendir. 

Nefes darlığı:  Nefes darlığı, kriz sırasında kalbin yeterince kanı pompalayamamasına bağlı oluşan önemli bir belirtidir.

Göğüste baskı: Sıkıştırıcı tarzda göğüs bölgesinde bir gerginlik görülebilir. Çoğunlukla birkaç dakika devam eder. Bazı kişilerde bu his birkaç saat içinde veya ertesi günde tekrar hissedilebilir.

Vücudun başka bölümlerinde ağrı:  Kadınlarda kalp krizi sırasında ağrı alt karın bölgesi ve göğsün alt kısımlarına yansıyabilir. Kalp krizi yaşayan çoğu kişide göğüs ağrısı sol kola yansır.  Bu bölge dışında omuzlar, sırt, boyun ya da çene gibi bölgelere de ağrının yansıdığı kişiler mevcuttur. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir