• DOLAR 32.688
  • EURO 35.395
  • ALTIN 2502.419
  • ...
İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısı davasında yeni gelişme: 3 tahliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 Pazar günü bombalı saldırı olayında 6 kişi hayatını kaybetti, 99 kişi de yaralanmıştı. Olaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada aralarında Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 12 tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya bazı tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

TAKSİM VE FATİH'E BİRLİKTE KEŞFE GİTTİĞİ İDDİA EDİLEN SANIK KONUŞTU
Duruşmada savunma yapan suça sürüklenen çocuk Ahmet E., iddiaların hiçbirini kabul etmediğini söyleyerek, "Esenler'de iş yerinde çalışmaya başlayınca Ahlam'ı orada tanıdım. Ben gitmek istemiyordum, beni zorla yanında götürdü. Taksim'e bir defa gittim, Fatih'e de gitmiştik. Çok fotoğraf çekiyordu bunun sebebini sordum. Bana ‘ablam burayı görmek istiyordu, onun için çekiyorum’ dedi. O kadın hiç konuşmuyordu, 24 saat masanın altında yatıyordu. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini de dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

KIZ KARDEŞİYLE KONUŞMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Tahliye talebine ilişkin diyecekleri sorulan sanık Ahlam Albashir, "Sadece kız kardeşimle konuşmak istiyorum" şeklinde yanıt verdi.

"BENİM İŞİM ONU ALIP BAŞKA YERE GÖTÜRMEKTİ’’
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ahmed Carkes, "Benim işim korsan taksicilik, Ahlam'ı almaya gittim ama bu kızı daha önce hiç görmedim, tanımıyorum. Benim işim onu alıp başka yere götürmekti. Zaten önceki celse beni tanımadığını da söylemişti. Kesinlikle hiçbir tanışıklığımız, irtibatımız yoktur. Terörist değiliz, terörle de bir alakamız yoktur. Bana yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum tahliye ve beraatımı talep ederim’’ dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir