• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Şanlıurfa İl Müftüsü Tolan: Resulullah'ın getirdiği değerler saymakla bitmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Mevlid-i Nebi haftasıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

İl Müftülüğünde düzenlenen programda konuşan Müftü Tolan, Peygamber Efendimizin getirdiği değerlerin saymakla bitmeyeceğini söyleyerek O'nun sadece inanlara değil inanmayanlara da faydası olduğuna dikkat çekti.

Müftü Tolan, Mevlid Kandili nedeniyle Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde Kur'an ziyafeti verileceğini ifade etti.

Peygamber Efendimiz son peygamber olduğu gibi getirdiği Kur'an'da son kitaptır"

Müftü Tolan yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimiz'den (Sallallahu Aleyhi Vesellem) önce gelen peygamberlerin bir kısmına kitap bir kısmına sahifeler verilmiş bir kısmı da bir önceki peygamberin yolunu takip etmekle görevlendirilmiş ama hiçbirisinin mesajı kıyamete kadar olacak şekilde olmamış. Tarihin belli aralıklarında hükmü geçerli olacak şekilde görev verilmiş. Peygamber Efendimiz son peygamber olduğu gibi getirdiği Kur'an'da son kitaptır. Resulullah'ın peygamberliği kıyamete kadar devam edecektir. Bütün insanlar için Kur'an'ın hükmü de kıyamete kadar baki olacak." dedi.

"Tabii olursanız insanlık tarihi boyunca kötülüğe, yanlışlığa düşmezsiniz"

Resulullah'ın ne kadar önemli olduğuna değinen Müftü Tolan, "Resulullah'ın bizim için ne kadar önemli olduğunu ifade edecek bir ayet arz edeyim ki O'nun doğumunu niye kutladığımızı biraz daha anlamış olalım. Yüce Allah buyuruyor ki 'And olsun ki Rabbinizden size bir hidayet rehberi, doğruya götürecek bir burhan, bir deli gelmiştir.' Yani sizin buna tabii olmanız lazım. Tabii olursanız insanlık tarihi boyunca kötülüğe, yanlışlığa düşmezsiniz. Onu rehber edinmezseniz o zaman dünyada birçok sıkıntıya duçar kaldığınız gibi ahiretiniz de perişan olursunuz. Cenab-ı Allah, ayetin devamında 'Bir de ben size apaçık bir nur indirdim.' diye buyuruyor. Buradaki nur Kur'an-ı Kerim'e işaret ediliyor. Nur; aydınlık, ışık demektir." diye konuştu.

"O'nun bugün getirdiği değerler inanmayanlar tarafından da takip ediliyor"

Resulullah'ın hem inananlara hem de inanmayanlara fayda sağladığını dile getiren Müftü Tolan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kur'an Peygamberimize delildir. O'na tabii olduğunuzda doğruyu bulursunuz. Kur'an'da aydınlatıcıdır. Yani Allah'ın Resulü olmazsa kitap kiminle gönderilecek? Emir ve yasakları, tavsiyelerini, nasihati kim bildirecek, Peygamberler… Burada Peygamber çok önemlidir. Hem dünyamızla ilgili hem ahiretimizle ilgili Hem dünyamızla ilgili hem ahiretimizle ilgili Resulullah bizim her şeyimizdir bizim her şeyimizdir. Resulullah'ın getirdiği değerler saymakla bitmez. Sadece inanlara değil inanmayanlara da faydası olmuştur. O'nun bugün getirdiği değerler inanmayanlar tarafından da takip ediliyor, istifade ediliyor.  Resulullah'ın rehber, delil, doğruya götüren bir önder; Kur'an'ın da nur, aydınlık, ışık, dünyamızı ve ahiretimizi aydınlatan mübarek bir kitap olduğunu da bize hatırlatıyor."

Şanlıurfa'da ilçeler dahil tüm camilerde Kur'an ziyafeti verileceğini ifade eden Müftü Tolan, "Hem il hem de ilçe müftülüğü olarak yapmamız gereken programlar var. Bütün camilerimizde Mevlid, hatim duası var. Biz bunu daha coşkulu bir şekilde yapmak istiyoruz. 13 ilçemizde Kur'an ziyafeti programı olacak. Allah'ın kitabını ve Allah'ın Peygamberini vatandaşlarımıza biraz daha anlatmaya gayret edeceğiz." dedi. (İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir