• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bamya tohumu neye iyi gelir? Bamya tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bamya tohumu kalsiyum, demir ve çinko mineralleri bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle kemik rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir. Ayrıca içerdiği fosfor ve bakır mineralleri nedeniyle vücudun gereksinim duyduğu mikro besin ögelerinin karşılanmasını sağlar. içerdiği demir kansızlık sorunlarına karşı etkilidir. 

Kansere karşı koruyucudur;

Bamya tohumu içerdiği antioksidan bileşenler sayesinde hücrelerin kanserleşme eğilimine girmesine engel olur. Tümörlerin yayılmasını ve büyümesini yavaşlatabilir. Vücudun savunma sistemini güçlendirir, sindirim sistemini koruyarak kolon kanserini önler. 

Sindirim sistemine faydalıdır;

Lif kaynağı olan bamya tohumu sindirim sistemini düzenler, kolestrolü,  tip 2 diyabet ve insülin direncini önler.

Enfeksiyona karşı koruyucudur;

Virüs, bakteri  gibi mikroorganizmaların yol açtığı  enfeksiyon hastalığına karşı korunmak için bamya tohumu tüketmek faydalıdır. 

Zayıflamayı sağlar;

İçerdiği lifler nedeniyle kan şekerinde ani yükseliş ve düşüşlere neden olmaz ve  yeme ataklarını önler ayrıca  midede daha uzun süre doluluk hissi oluşturduğundan tok kalmaya yardımcı olur. İçerdiği potasyum içeriği sayesinde idrar söktürücü etki sağlayarak ödem ve şişkinliğin önlenmesine katkı sağlar.

BAMYA TOHUMU ZAYIFLAMAK İÇİN NASIL KULLANILIR?

Toz halinde tüketilmesi daha kolaydır. Toz haldeki bamya tohumunu yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz. Ya da bamya tohumlarını su içerisine koyarak ertesi gün o suyu birkaç parça halinde tüketebilirsiniz. 

Bamya tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır?

Bamya tohumunu akşamdan bir bardak suyun içine koyup sabaha kadar bekletin sabah aç karna tüketin. Düzenli olarak tüketmeniz halinde ortalama 3 ay içinde etkisi görülmeye başlanır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir