• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İran ve Mısır arasında yeni işbirliği arayışları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın yıllık toplantısı için Kahire'de bulunan İran Ekonomi ve Maliye Bakanı İhsan Handuzi, Mısır Maliye Bakanı Muhammed Mait ile görüştü. Görüşmede İran-Mısır ilişkileri ve özellikle ticari ve ekonomik ilişkiler ele aldı.

Görüşmede Handuzi, Reisi hükümetinin komşu ve bölge ülkeleriyle ilişkileri geliştirme konusunda kararlı olduğunu belirterek, Mısır ve İran'ın ekonomik anlamda büyük bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

İran'ın Asya Altyapı Yatırım Bankası çerçevesinde Mısır'la işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu kaydeden Handuzi, Ekonomik Kalkınma Bankası, Ortak Mısır-İran Bankası, ortak tekstil şirketi ve ortak gemi taşımacılığı firması ile ilaç ve sağlık malzemeleri gibi alanlarda işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Mısır Maliye Bakanı da ülkesinin İran'ın önerilerini uygulamaya hazır olduğunu vurgulayarak, "Mısır olarak İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmenin önemli olduğuna inanıyor ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yakın zamanda normalleşmesini umuyoruz." diye konuştu.

İran Ekonomi Bakanı İhsan Handuzi ile beraberindeki heyet, Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın yıllık ekonomi bakanları toplantısına katılmak için dün Mısır'a gitmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir