• DOLAR 32.183
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2433.55
  • ...
Evdeki hamam böceği yuvası nasıl bulunur? Evdeki hamam böceği yuvası nasıl yok edilir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evde yayılmaya başlayan hamam böcekleriyle mücadele etmenin öncelikli yolu yuvalarını bulmaktadır. Çünkü üremeleri engellenmezse sayıları daha da artar. Hamam böcekleri çoğunlukla ahşap eşyalar, tahtalar içinde  yuvalanırlar. Mutfak, banyo dolapları, eşya altlarında, kağıtların, çöplerin altlarında ya da etrafında  yuvalarını yaparlar. Ayrıca su boruları, banyo ve mutfak boruları, giderdeki  çatlaklar da yuva yapabilecekleri alanlardır. Bazen buzdolabı ya da mikrodalgada da görebilirsiniz..  Etraflarında yiyecek bırakmazsanız ölmelerini kolaylaştırırsınız. Evinizi güzelce temizleyerek ve etrafta asla yiyecek bırakmayarak yok olmalarını hızlandırabilirsiniz.

HAMAM BÖCEKLERİNİ YOK ETMEK İÇİN;

Sabunlu su ve defne yaprağı 

Ayrıca bir sprey şişesine sıvı sabun veya duş jeli ve su ekleyerek karışım hazırlayın ve   hamam böceğinin üzerine sıkın, ölmelerini kolaylaştıracaktır. Ayrıca hamam böcekleri defne yaprağı kokusunu da sevmezler, evinizdeki hamam böceklerini yok etmek için defne yaprağı kullanabilirsiniz..

Haşlanmış Patates;

2 adet haşlanmış patates püresini, 1 paket borik asit ve 2 yemek kaşığı toz şekerle karıştırın.  Eldiven yardımıyla hazırladığınız karışımı hamam böceği olabilecek yerlere dökün.

Boraks

Giysileri yıkamak için kullanılan boraksı hamam böceği olan yerlere dökün. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir