• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başkent Erivan gösterilerle çalkalanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan’ın, Karabağ’da ayrılıkçı Ermenilere karşı başlattığı operayonda 24 saat içinde hedefine ulaşması Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı zor durumda bıraktı. Başkent Erivan gösterilerle çalkalanıyor, hedefteki Paşinyan dün hükümet binasından zor ayrıldı.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki meydan ve sokakların yanı sıra hükümet binasını da üç günden beri kuşatma altında tutan binlerce gösterici Başbakan Nikol Paşinyan’ı hedef alarak “Hain Paşinyan istifa” sloganları atmaya devam ediyor.

Karabağ’ın kısa sürede teslim olması nedeniyle Ermenistan ordusunu desteğe yollamadığı gerekçesiyle Paşinyan da suçlamalara hedef oluyor.

Muhalefet de Paşinyan’ın görevden alınması için bastırıyor. 

20 Eylül’de Erivan’da başlayan protesto gösterileri muhalif eylemcilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmasına yol açtı.

Hükümet binasında kabineyi toplayarak Karabağ değerlendirmesi yapan Paşinyan, binadan bir türlü ayrılamadı. Hükümet binası girişinde nöbet tutan göstericiler Paşinyan kortejine yol vermediği gibi korumalarla kavgaya tutuştu. Bir saat kadar binadan çıkamayan Paşinyan, saat 10.00 sularında zırhlı araçlar eşliğinde hükümet binasından ayrılmayı başardı.

Protesto gösterilerinin lideri pozisyonundaki “Ana-Ermenistan” hareketi lideri Anranik Tavanyan tutuklandı.

Sonra Ermenistan ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın oğlu Levon Koçaryan gözaltına alındı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir