• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı'nın Afganistan'da su kuyusu çalışması devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhtiyaç sahibi kimselere yönelik dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı, yaklaşık 4 yıldır kıtlıkla mücadele eden Afganistan halkı için çalışma başlattı.

Afganistan'ın Lovgar ilinde yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, Türkiye'de hayırseverlerin sunmuş oldukları desteklerle kentin farklı noktalarında su kuyuları açtırıyor.

Her bir kuyunun farklı bir hayırseverin hayratı olarak kaydedildiği çalışmada, sondaj makinaları ara vermeksizin su kuyusu açma faaliyetlerini sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan ve bizzat yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

Afganistan'daki su ihtiyacı durumunu özetleyen Kurtaran, "Afganistan'daki yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu an Lovgar şehrinin kenar mahallelerindeyiz. Gerçekten de burada kardeşlerimiz çok zor durumda, ihtiyaç sahibiler. Özellikle her 10 Afgan kardeşimizden 8'i temiz suya ulaşamıyor. Son 4 yıllık kıtlıktan dolayı insanlar susuzlukla mücadele ediyor." dedi.

Kurtaran, "İnşallah bizlerde hayırseverlerden aldığımız vekalet doğrultusunda şadırvanlı su kuyusu hayratını açacağız. Yanı başımızda bulunan mescidde namaz kılacaklar inşallah açacağımız su kuyusundan abdestlerini alacaklar. Allah hayırseverimizden razı olsun hem dünyada hem de ahirette kendilerine ve tüm akrabalarına iyilikler ve güzellikler nasip etsin." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir