• DOLAR 32.575
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2443.768
  • ...
Umut Kervanı Van’da köy okulundaki öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Van, 2023-2024 eğitim öğretim yılı kırtasiye yardımı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda köy okulunda belirlenen öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Okulların açılmasına az bir süre kala kırtasiye yardımı çalışmalarına başlayan Umut Kervanı, bu yardımlarını okullar açıldıktan sonra da devam ettiriyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerin daha iyi bir eğitim almalarını amaçlayan Umut Kervanı yetkilileri bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu tüm kırtasiye malzemelerini karşılıyor.

Dernek binasında yapılan kırtasiye dağıtımının ardından ev ve okullara giderek bu çalışmaları devam ettiren Umut Kervanı gönüllü üyeleri, Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı Mahallesindeki bir okulu ziyaret etti. Maddi durumu iyi olmayan 30 öğrenciye içinde kırtasiye ihtiyaçlarının olduğu çanta verildi.

“Amacımız eğitime katkı sunmak”

Yapılan kırtasiye çalışmaları hakkında konuşan Umut Kervanı Van Kadın Kolları Temsilcisi Aynur Vatan, “Umut Kervanı Kadın Kolları olarak Van'da gelenek haline getirdiğimiz kırtasiye çalışmalarımızı 2023-2024 eğitim öğretim yılında da tekrarlıyoruz. Bu kapsamda Van merkezde başlattığımız kırtasiye yardımlarının ikinci ayağını köy okullarında devam ettiriyoruz.  Şu an Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı köyündeyiz. Önceden belirlediğimiz öğrencilerimize, içinde bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı tüm kırtasiye materyallerini karşılayacak paketleri dağıttık. Umut Kervanı olarak eğitimin önemine vurgu yapmak için bu çalışmalarımızı daha çok geliştirmek istiyoruz. Allah nasip ederse yıl içerisinde değişik formatlarda kırtasiye çalışmalarımızla yine sahada olacağız. Asıl amacımız; yaşadığımız bölgede okuyan insanların sayısını çoğaltmak ve okumak isteyen gençlerimizin de eğitimine katkı sunmak. Bununla beraber, memleketimizin refaha ulaşması, insanlarımızın başta ailelerine sonra topluma faydalı birer fert olması, yaratılışının boş olmadığını, her insanın Allah'a kulluk etmek için yaratıldığını ve bunun içinde ahlak kurallarının hayatta uygulanması gerektiğini öğrenmesi ve öğretmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda bize desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerden Allah razı olsun” dedi.

Kırtasiye malzemesi dağıtımının ardından öğrencilere çikolata ikram edildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir