• DOLAR 32.386
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2392.317
  • ...

Ekonomik durumu yetersiz kalan vatandaşların umut noktası olan Halk Ekmek, birçok vatandaşa ulaşmadan tükeniyor.

Ekmeğe gelen zamlar ile birlikte vatandaşların yoğunlaştığı ve Siirt Belediyesi tarafından üretilen ekmek yetersiz kalmaya başladı.

Erken saatlerde biten ekmek, vatandaşların çoğuna ulaşmadan yetersiz kalmasıyla birlikte şikayetlere neden oldu.

Ekonomi şartlarının git gide zorlaşmasıyla birlikte yaşam şartlarından bir tanesi olan ekmeğe gelen zamlar ucuz ekmeğe olan talebi çoğalttı.

Bu durumda da halk ekmek büfelerine gelen ekmek sayısı yetersiz gelmeye başladı.

"Lütfen böyle yapmayın, sadece 4 ekmek alabiliyoruz, bize yetmiyor"

Behiye Merakçı

Kendilerinden kısıp çocuklarına bakmak için uzun ekmek kuyruğuna girmek zorunda kaldığını ifade eden Behiye Merakçı, "Herkesin parası yok ki hastaneye bile gidemiyoruz. Lütfen böyle yapmayın, sadece 4 ekmek alabiliyoruz, çok kuyruk olduğu için ne bize ne de başkalarına yetiyor." dedi.

"Ekmek kuyruğuna girdiğim için çocuğumu okuldan alamıyorum, onu ihmal ediyorum"

Ekmek kuyruğuna girmek zorundayım çünkü daha sonra "ekmek kalmıyor" şikâyetinde bulunan Merakçı, yetkililere şu şekilde seslendi:

"Biraz ekmeği fazla getirin, bazen kuyruk o kadar fazla oluyor ki sağlık ocağına kadar uzuyor. Çocuğumu okuldan alamıyorum ve onu ihmal ediyorum, ben ekmek kuyruğuna girdiğim zaman bu sefer çocuğum okulda kalıyor, bazen birbirimizi eziyoruz. Allah rızası için ekmeğe de zam yapmayın. Durumumuz yok, eşim 5 yıldır işsiz."

"Halk ekmek büfelerinde sürekli kuyruk oluyor, demek ki ekmek yeterli değil"

Sedat Özay

Duruma sinirlenen vatandaşlardan Sedat Özay, "Ben istiyorum ki ekmek 10 lira olsun, eğer bir şeye tepki gösteremiyorsak bazı şeyleri hak ediyoruz demektir. Başımıza ne gelse hak ediyoruz. Artık buramıza kadar geldi. Geçen gün ben gördüm, kuyruk yukarılara kadar gidiyordu. Bugün aldığın bir şeyi yarın alamıyorsun, ben de kendi evimi geçindiremiyorum, her gün zam geliyor. Fırınlarda ekmek 6 lira oldu. Halk Ekmek büfelerinde sürekli kuyruk oluyor, demek ki ekmek yeterli değil." şeklinde tepkisini dile getirdi. (İLKHA)