• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
Arınç: Askerler Bizi Yiyecekmiş Gibi Bakarlardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet oldukları ilk dönemde askerlerin tavrıyla ilgili açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Resepsiyon verilir, sayın Başbakanla masanın başında baş başa kalırdık, hiçbiri gelmez, hoş geldiniz demez, elimizi sıkmazdı. Yan masadan bizi yiyecekmiş gibi bakarlardı" diye konuştu.

Arınç, hükümet oldukları dönemde darbe endişesi yaşadıklarını ifade etti. Aksiyon dergisine konuşan Arınç, Meclis Başkanlığı döneminde yabancı konukların kendisine hep `darbe olur mu` diye sorduğunu anlattı. İktidarı ilk yıllarında katıldıkları askeri törenler ve resepsiyonlarda, dönemin komutanlarının hükümet üyelerine yönelik olumsuz tavrını ilginç cümlelerle anlattı.

"BİZİ YİYECEKMİŞ GİBİ BAKARLARDI"

İktidarlarının ilk yıllarında askerlerin kendilerine bakışıyla ilgili çarpıcı ayrıntılar veren Arınç şöyle konuştu: "Askeri törenlere katılırdık, gözlerimize bakarak laiklikten başlar, irtica ile bitirirlerdi. Resepsiyon verilir, biz sayın Başbakanla masanın başında baş başa kalırdık, hiçbirisi gelmez, hoş geldiniz demez, elimizi sıkmazdı. Birisi, yan masada durur, bizi yiyecekmiş gibi bakardı. Sabrettik. Bazı yasal düzenlemeler yaptık. İtiraf etmeliyim ki sivil-asker ilişkilerinin Batı ülkelerindeki gibi bir mihraka oturması için çalışırken, Avrupa Birliği üyelik süreci işimizi kolaylaştırdı. Kopenhag Kriterleri`ndeki anayasal, yasal değişiklikler ve anlayış değişiklikleri yolumuzu, yönümüzü açan bir akreditasyon oldu."

 

"YÜZLERİ KIZARARAK SORARLARDI"

Hükümet olarak darbe endişesi yaşamalarına neden olan şeylerden birinin yabancı konukların soruları olduğunu anlatan Arınç, "Ben Meclis Başkanı`ydım. Yurt dışından ziyaretçiler gelirdi. Biz onlara yeni Türkiye`yi anlatırdık, ama uğurlarken biraz da yüzleri kızararak, kulağımıza eğilerek `Bundan sonra darbe olur mu?` diye sorarlardı. Biz, `Kesinlikle böyle bir şey yok, nereden çıkarıyorsunuz?` derdik, sonra da kendi nefsimize dönüp `Bu adamlar bunu söylüyorlar, demek ki Avrupa`da böyle bir kaygı var, tehlike görülüyor` derdik" diye konuştu.


ERDOĞAN İSTERSE GÜL DE "HAYIR" DEMEZ

 

Cumhurbaşkanı olmak istemesi durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a destek vereceklerini vurgulayan Arınç, "Şimdi ilk defa halk tarafından cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci bir seçim hakkı Abdullah Gül için de geçerli. 20 milletvekilinin aday gösterdiği herkes aday olabilir. Muhalefetin adayı görünmüyor. Başbakanımız aday olmak isterse hiçbir sorun olmadan `Arkadaşımız Tayyip Erdoğan adayımız` deriz, bu iş biter. Sayın Başbakan bunu arzu ederse olması da doğaldır, Abdullah Gül`ün böyle bir istek karşısında farklı düşüneceğini zannetmiyorum" diye konuştu.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir