• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
50 bin Filistinli Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçlerinin bugün (22 Eylül Cuma) Kudüs kenti çevresinde ve Eski Belde semtinde kurduğu barikatlar ve tüm engelleme çabalarına rağmen on binlerce Filistinli Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya akın etti.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa’da bugün kılınan Cuma namazında 50 bin kişinin bulunduğunu açıkladı.

Mescid-i Aksa’da bugün ayrıca Libya’daki sel felaketinde ve Fas’ta yaşanan depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Serendeh, Cuma hutbesinde Mevlid Kandili’nin bir anlamda Kudüs’ün İslami kimliğinin ilanı olduğunu ve bu kimliğin İsra ve Miraç mucizesiyle birlikte ilahi kararla tescillendiğini söyledi.

Mescid-i Aksa’da Müslümanlardan başka hiç kimseye yer olmadığına dikkat çeken Serendeh, Mescid-i Aksa’dan taviz verilmemesi ve Mescid-i Aksa’ya destek olunması çağrısında bulundu.

Bugün ayrıca “Büyük Fecir” faaliyetleri kapsamında Batı Şeria’nın, Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden binlerce kişi sabah namazını Mescid-i Aksa’da eda etti.

Sabah namazının ardından dini sohbetler yapıldı ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda cemaate kahvaltılık yiyecek ile içecek dağıtıldı.

El-Halil’de de yüzlerce Filistinli sabah namazını İbrahim El-Halil Camii’nde eda etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir