• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Cumhuriyet`ten Erdoğan ve Gül`ün Eşlerine Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün eşi Hayrunnisa Gül ve Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`a ağır hakaretlerde bulundu.

EMİNE ERDOĞAN`A AĞIR HAKARET

Dünkü yazısında Çankaya Köşk`ünde verilen ilk sivil Cumhuriyet resepsiyonuna değinerek Hayrunnisa Gül`ün taktığı başörtüsüne "at gözlüğü" diyen Arcayürek, Emine Erdoğan için ise "şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen Emine Hanım" ifadelerini kullandı.

`AT GÖZLÜĞÜNE BENZER TÜRBAN`

Arcayürek`in yazısındaki ilgili bölüm şöyle: "30 Ağustos resepsiyonu. At gözlüğüne benzer türban. İki kaş, iki göz, bir burun ve ağzı açık. Bir de eli. İlla ki baştan aşağı örtülü başkumandan (Cumhurbaşkanı) eşi Hayrunnisa Hanım`ın elini sıkarken, önünde baştan aşağı kapalı siyahlar giymiş, şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen eşi Emine Hanım; John Kerry ile bir zamanlar dostu olan Obama`nın açıklamalarına aklı takılı..."

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek`in hakaretleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda twitter kullanıcısı Arcayürek`in, Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan`dan özür dilemesi çağrısı yaparken, bazı kullanıcılar ise ifadelerin tüm örtülülere yapılmış hakaret olduğunu kaydetti.

BAŞBAKAN`A DA HAKARET ETMİŞTİ

Arcayürek kısa süre önce de çözüm sürecini eleştirdiği yazısında Başbakan Erdoğan`a "Artistlik yapma lan!" ifadelerini kullanmıştı.

 
İşte Twitter`da yazıya verilen tepkiler:

Emel Armutcu ‏@earmutcu: Yine kadın bedeni üzerinden meczup siyaset. Cüneyt Arcayürek?

Ahmet Altan ‏@HMTLTN: Cüneyt Arcayürek uslubu ile edep sınırını aşmış ..,saygı zaten kalmamış !

Deniz Ülke Arıboğan ‏@DenizUlke: Cüneyt Arcayürek`in bu üslubu nedir böyle? Bu bir muhalefet mi şimdi? Edep yahu!

Menekşe Utlu ‏@menekseutlu: Cüneyt Arcayürek`in yaptığı düpe düz kadına ŞİDDETTİR. Acilen özür yazısını köşesinde görmek istiyorum!

Fulden Uras ‏@fuldenuras: Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek işi gücü bırakmış Emine Erdoğan ve Hayrünisa Gül ün başörtüsüne takmış ayıptır...

CK ‏@cngzkync: Timeline da akan mesajlar nedeniyle yıllar sonra CüneytArcayürek okumak durumunda kaldım.. hakkımı helal etmiyorum size

Turgut Yanartaş ‏@turgutyanartas: Fikri olmayanın küfrü olur... CüneytArcayürek de böyle bir durum içinde...

Zuhal Çolaklı ‏@Zuhalcolakli: cüneytarcayürek gibi kadınlara kılık kıyafet üzerinden hakaret edebilenlerin de köşelerde yazdığı ülkem,sen tabii ki bunu haketmiyorsun

Fatih Vural @fatihvural: Başörtüsü nefreti, sınıfsal bir yenilginin zuhur etmesi. Ha, herkes Cüneyt Arcayürek kadar aklından geçeni söyleme cesaretine sahip değil.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir