• DOLAR 32.547
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2442.48
  • ...
Azerbaycan: Karabağ'da gönüllü olarak silahlarını bırakan Ermeni askerleri özgürdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hacıyev, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Bakü Ofisi ve diğer uluslararası ortaklar ile bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantıda geçtiğimiz gün Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı ve 23 saat 51 dakika süren anti-terör operasyonunda teminat verildiği üzere sivil zayiata neden olmamasının takdir edildiğini belirten Hacıyev, sivillere zarar gelmediğinin Ermenistan Başbakanı tarafından da kabul edildiği hatırlattı. Hacıyev, buna rağmen AB, Fransız ve Alman yetkililerin doğrulanmamış ve ciddi olmayan ifadelerinin anlaşılmaz bulduklarını kaydetti.

"Acil sağlık araçları tahsis etmeye ve tıbbi bakım sağlamaya hazırız"

ICRC ile yaptıkları görüşmede ICRC tarafından ilaç, gıda ve diğer malların Laçin-Hankendi ve Ağdam-Hankendi yolları üzerinden ulaştırılması için gerekli tüm şartların sağlandığını ve sağlanacağını belirttiklerini ifade eden Hacıyev, "Azerbaycan tarafı, Ermeni kökenli yaralı askerlere tıbbi yardım sağlamaya veya ICRC aracılığıyla onlara yardım etmeye hazır. Soruşturma üzerine, yaralı askeri personelin toplanması için ICRC tıbbi araçlarının hareketi desteklenmektedir. Bu amaçla acil sağlık araçları tahsis etmeye ve tıbbi bakım sağlamaya da hazırız." dedi.

Ermenistan'a tıbbi tahliye için Ermenistan'dan tıbbi araçların da gelebileceğini söyleyen Hacıyev, sahada kalan savaşçıların cesetlerini toplamak için Rus Barış Güçleriyle çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

ICRC Cenevre Ofisinden ek personel almayı desteklediklerini belirten Hacıyev, ayrıca Bakü bürosundan Hankendi alt bürosuna ilave personel gönderilmesini de desteklediklerini bildirdi.

"Silahlarını gönüllü olarak bırakan Ermeni askerler özgürdür"

Hacıyev, şunları kaydetti:

"Gönüllü ve bireysel tercih temelinde, sivillerin Hankendi-Laçin yolu boyunca kendi araçlarıyla hareketlerinin güvenliğini sağlıyoruz. Gitmek isteyenler çoğunlukla askeri personelin aile üyeleridir.

Silahlarını gönüllü olarak bırakan askeri personel, açıkça belirttiğimiz gibi özgürdür.

Sivil-askeri işbirliği çerçevesinde Azerbaycan ordusu ve sahadaki sivil personel sivillere yardım ediyor ve etmeye de devam edecek." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir