• DOLAR 32.384
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2393.31
  • ...
Hollanda'da devletin Müslümanları ve İslami kurumları gizlice araştırmasına tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köktaş, "Müslümanların hükümete karşı güvensizliğinin son zamanlarda giderek artması boşuna değilmiş ve demek ki devletin de Müslümanlara güveni yokmuş ki onun için bu araştırmaları yapmış. Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığının, 2022'de Müslümanların güvenini tekrar kazanmak için başlattığı çalışmalar ve İslami kurumların yetkilileri ile görüşmeleri sürecinde böyle bir skandalın ortaya çıkması çok manidar." dedi.

Devletin her kurumlarında İslam düşmanlığı ve ırkçılığın görüldüğünü belirten Köktaş, "Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı, Müslümanların güvenini kazanmak için çalışmalar ve görüşmeler yaparken, diğer taraftan Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz, polis üniformalarında başörtüsünün yer olmadığını söylüyor ve yasaklıyor. Dışişleri Bakanlığında ortaya çıkan ırkçılık olayları, vergi dairesinde yaşanan sistematik ayrımcılık skandalı. Bunlar birçok devlet kurumlarında yapılan ırkçılık ve ayrımcılıklardan sadece bazıları." ifadelerini kullandı.

Devletin kurumlarında yapılan ırkçılık ve ayrımcılıklar nedeniyle Müslümanların devlete karşı güveninin iyice zedelendiğini vurgulayan Köktaş, şunları kaydetti:

"Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığının Müslümanların güvenini kazanmak için yaptığı çalışma sadece bir bakanlıkta değil tüm devlet kurumlarına yapılmalı ve hepsi aynı çizgide olması lazım ki bir iyileşme olsun. Irkçılığın giderek çoğaldığı toplumda duyarlı halkın da bu çalışmayı desteklemesi lazım. Müslümanların güvenini kazanmak çok kolay olmayacak, bu uzun yılları alabilir. Şu anda iktidarda olan Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin (VVD) yeni başkanı olan Yeşilgöz, aşırı sağcı Wilders'in liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi (PVV) ile 22 Kasım’da yapılacak genel seçimlerden sonra koalisyon hükümeti kurabileceklerini söylüyor. Böyle bir hükümet kurulduğunda Müslümanların güveni nasıl kazanılacak, bunu düşünemiyorum bile."

Köktaş, Hollanda'da yaşayan Müslümanların bilinçli olmaları ve Hollanda'yı kendi ülkeleri olarak görmeleri, Müslümanların haklarının korunması ve verilmesi konusunda çalışmaların çoğaltılması gerektiğini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir