• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Eşinin beyanıyla evden uzaklaştırılan' yaşlı adam 2 aydır parklarda yaşıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Kadının beyanının esas alındığı' yasa yuva yıkmaya, mağdur etmeye devam ediyor. Mevcut yasa yüzünden binlerce yuvanın yıkıldığı, genç yaşlı binlerce erkeğin haksız yere sokaklarda yaşamak zorunda kaldığı, toplumda eşler arasında huzursuzluk, kin ve nefretin yaygınlaştığı belirtilirken; aile kurumuna düşman söz konusu yasanın son mağdurlarından biri de Batman'da yaşayan 73 yaşındaki bir adam oldu.

Batman'da ikamet eden Mehmet Ali Durmuş (73), 6 yıl önce vefat eden eşinin ardından 4 ay önce ise A. A. isimli bir kadınla ikinci bir evlilik yaptığını söyledi.

Kaldığı dairenin tapusunu evlendiği kadının üzerine yaptıktan sonra eşinin evde huzursuzluklar çıkarmaya başladığını ileri süren Durmuş, kadının dolandırıcı olduğunu ve planlı bir şekilde hareket ettiğini savundu.

Evde çıkan tartışma sonucu eşinin kendisini polise şikâyet ettiğini, böylece hakkında evden uzaklaştırma kararı alındığını belirten Durmuş, 2 aydır park ve camilerde yatıp kalktığını söyledi.

Sadece kadının beyanının esas alınmasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Durmuş, söz konusu maddelerin adil bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Evin tapusunu vermemin ardından evliliğim işkenceye döndü, eşim kendi kendini dövmeye başladı"

Başından geçen olayı anlatan Durmuş, "73 yaşındayım. 6 yıl önce hanımım vefat etti. Vefat ettikten sonra 4 ay önce A. A'yla bir evlilik yaptım. A.A sonradan dolandırıcı çıktı ve beni dolandırdı. Ben ona güvenmiştim. Resmi nikâhımızı yaptıktan sonra evimin tapusunu onun üzerine yaptım. Tapuyu A. A'nın üzerine aldıktan sonra evliliğimiz işkenceye dönmeye başladı ve eşim kendi kendini dövmeye başladı. Kendi kendine çeşitli bahaneler çıkarmaya başladı. Bana 'Seni istemiyorum. Seni sevmiyorum. Ben seninle evlilik yapamam.' dedi. Bir türlü bu bayanla anlaşamıyorduk." diye konuştu.

"Şikâyet üzerine evden uzaklaştırıldım"

Eşinin kendisine hakaretlerde bulunduğunu ifade eden Durmuş, "O da yetmedi polisi arayıp hakkımda şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine polis gelip beni evden uzaklaştırdı. Bu yasayı kabul etmiyorum. Bu yasa erkeklerin mağdur olmasına neden oluyor. Mağduriyetlerin giderilmesi için devletin bu yasayı kaldırmasını istiyorum. Evden uzaklaştırıldığımdan beri iki aydır parklarda ve camilerde yatıyorum. Kimse de beni sahiplenmedi." dedi.

"73 yıllık birikimimi elimden aldı"

Evlendiği kadının daha önce de 4 evlilik yaptığını, evlendiği kişileri ise dolandırdığını iddia eden Durmuş, "Bu bayan aynı zamanda dolandırıcıdır. Belki de onun arkasında organize şebeke var. 73 yaşında bu halimle ben parklarda ne yapacağım? Nasıl dayanacağım? 73 yıllık bir birikimim vardı, onu da bu bayan gelip beni kandırıp evimden uzaklaştırdı." ifadelerini kullandı.

İki aydır parklarda yatıp kalktığını dile getiren Durmuş, şöyle devam etti:

"Kadın evimi işgal etmiş durumda. Bu kadın evimize geldiğinde sadece üzerindeki elbiseyle geldi ve evimi işgal etmiştir. Bu nasıl adalet? Bu ne kanun? Bu nasıl yasa? Uzaklaştırılmadan sonra iki defa dilekçe vermeme rağmen kabul edilmedi. Sanki erkeklere hiçbir söz hakkı tanınmıyor. Erkeklere adalet yok. Adalet sanki bayanlara tek var. Yetkililerden talebim yaşadığım bu mağduriyettin bir an önce giderilmesi ve evimin bana geri verilmesidir." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir