• DOLAR 34.178
  • EURO 38.257
  • ALTIN 2916.071
  • ...
Vucic'ten skandal açıklama: Batı, Kosova'yı tanımakla uluslararası hukuku ihlal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Ülkemi parçalama teşebbüsü 2008 yılında, Kosova’nın tek taraflı bağımsızlık ilanı ile başladı ve halen tamamlanmış değil. Sırbistan söz konusu olduğunda BM Sözleşmesi’nin ihlal edilmesine bugün de şahit oluyoruz” açıklamasını yaptı.

BM Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1244 sayılı kararına değinen Vucic, bunlara saygı göstermenin yükümlülük olduğunu belirtti.

Batı ülkelerinin bunları ihlal ettiğini ileri süren Vucic, “2008 yılında hukuka aykırı bir şekilde Sırbistan’ın bölünmesi kararı alındı” dedi.

Sırbistan’ın Kosova ile Avrupa Birliği (AB) himayesindeki diyaloğun muhafaza edilmesi için çaba gösterdiğini iddia eden Vucic, “Bu bizim vazifemiz. Diyalog, ancak Avrupalı ara bulucular dahil tüm tarafların, üzerinde anlaşma sağlanmış olan şeylere bağlı kalması halinde mümkün olur. Sürekli Sırbistan’ın taviz vermesini gerektiren dengesiz bir yaklaşım, bizi problemlerin çözümüne götürmez” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir