• DOLAR 35.34
  • EURO 36.362
  • ALTIN 3016.86
  • ...
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde PET-CT ünitesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanser teşhisi ve tedavi sürecine yön veren PET- CT teknolojisi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SBÜ VAN EAH) hizmete açıldı. Van’da ikincisi açılan ünite sayesinde, kanser hastalarının il dışına gitmesine gerek kalmayacak.

Bölgenin sağlık üssü olmayı hedefleyen Van’a kazandırılan yeni merkezlerle hastaneler daha donanımlı hale getiriliyor. Yeni açılan merkezlerle hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen SBÜ VAN EAH, kanser teşhisine yön veren bir teknolojiyi bünyesine kazandırdı.

Hasta kabulüne başlayan PET- CT ünitesi, kanserli dokuların belirlenmesi, tedavi planlaması ve sürecin değerlendirilmesinde önemli bir rol alacak. Daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde hizmete açılan ünite, bölgenin ihtiyacına yanıt vermediğinden dolayı hastalar il dışına gitmek zorunda kalıyordu. Van’da ikincisi açılan PET-CT ünitesiyle Van ve çevre illerdeki hastaların il dışına gitmesine gerek kalmadı.

 “Van için çok büyük bir yatırım”

Uzun uğraşlar sonucu ünitenin hastaneye kazandırıldığını belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, “En başından beri şu misyonla işe başladık. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece Van’a değil, çevre illere de hizmet veren bir sağlık üssü olacak. Bu yönde de çok ciddi çalışmalarımız oldu. Bugün de bunlardan belki de en önemlilerinden biri olan, çok ciddi emekleri sonucu yaklaşık 10-15 gündür hastalarımıza hizmet veren PET- CT ünitemizi hizmete açtık. PET- CT büyük bir yatırım. Hem yönetimimizin, hem il sağlık müdürlüğümüzün büyük uğraş ve desteğiyle burayı bugünlere getirebildik. Yaklaşık 15 gündür de PET- CT ünitemizde hasta kabulü yapıyoruz. Bu sayede kanser teşhisi almış, evreleme yapılması gereken veya bir kitlesi olup, kanser açısından tetkik edilmesi gereken hastaların başka illere gitmesine gerek kalmadan kendi hastanesinde bu hizmeti de almış olmanın rahatlığını yaşayacaktır. Bu tür hastalar için başka illere gitmek ciddi zorluklara neden oluyor. Biz de buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Başta İl Sağlık Müdürümüz Muhammed Tosun, Başhekim Yardımcımız Gökhan Asanatuci, Nükleer Tıp Uzmanı Mustafa Başıbüyük ve bize bu imkânları sundukları için Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyorum. Van’ımıza ve çevre illere hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Günlük 20-25 hastaya bakmayı planlıyoruz”

15 gündür hasta kabulüne başladıklarını söyleyen PET- CT ünitesi sorumlusu Nükleer Tıp Uzmanı Mustafa Başıbüyük, “Nükleer tıpta kullanılan PET- CT cihazı, kanserli hastalarda, kalp ve beyin hastalarında kullandığımız bir tetkiktir. Ama biz burada daha çok kanserli hastaların tanısında tedavisine yön vermede kullanıyoruz. Van ilimizin yanı sıra çevre illerden gelen hastalarımıza da burada yardımcı olmaktayız. PET- CT ünitemizde daha çok kanser tanısı almış hastalara, metastaz dediğimiz diğer organlara yayılıp, yayılmadığını değerlendiriyoruz. Kanser hastalarının almış olduğu tedavinin yanıtının iyi olup olmadığını değerlendiriyoruz. Bunun yanı sıra diğer klinisyenlere yön gösteriyoruz. Şuanda günlük 10 civarında hasta alıyoruz. Ünitemiz yeni kurulduğu için bu sayı giderek artacaktır. Günlük 20-25 hastaya bakmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir