• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Güvenlik Konseyinde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başkanlığında düzenlenen üst düzey katılımlı oturumda, Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı.

Rusya Daimi Temsilciliğinin sert itirazlarına rağmen oturumda BM Genel Sekreteri'nin ardından ilk sırada söz alan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, birçok ülkenin Rusya-Ukrayna savaşı hakkında gerçeklerin farkında olduğunu dile getirdi.

Zelenskiy, "(Rusya-Ukrayna savaşı) Rusya tarafından kışkırtma olmadan yürütülen bir suçtur. Ukrayna toprakları ve kaynaklarını ele geçirmeyi hedefliyor. Ancak terörist devlet, aynı zamanda saldırganlığıyla dünyayı savaşlardan korumayı hedefleyen uluslararası kuralları da alt üst etmeyi amaçlıyor." ifadesini kullandı.

BM Genel Kurulunun savaşın "tek kaynağının" Rusya olduğunu kabul ettiğini belirten Zelenskiy, şu değerlendirmede bulundu.

"BM nezdinde bu Rusya için hiçbir şeyi değiştirmedi. Ancak BM için her şeyi değiştirdi. BM, saldırı durumlarında bir kördüğüme girdi. Artık insanlık umudunu BM'ye bağlamıyor. Dünya liderleri ise ülkelerinin egemen sınırlarını korumak için yeni mecralar arıyor."

Zelenskiy, esasen veto gücünün kullanımının reform edilmesi gerektiğini vurgulayarak, böylelikle BM Şartı'nın da gücünün tekrar inşa edilebileceğini savundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir