• DOLAR 32.389
  • EURO 34.627
  • ALTIN 2381.105
  • ...
Afganistan'da inşa edilen Susa Camii'nin açılışı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Umut Kervanı Vakfı tarafından hayırseverlerin bağışları ile inşa edilen Susa Camii açıldı.

İbadethane olmanın yanında bir okul ve eğitim yuvası olarak faaliyet yürütecek caminin açılışı öncesi Kur'an tilaveti okundu.

Programda bir konuşma yapan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran camilerin inşasıyla ilgili Hazreti Peygamber'in hadisini hatırlattı.

Kurtalan, "Bugün burada Susa Camii'nin açılışını yapacağız inşallah. Burada çok değerli misafirlerimiz var, cami cemaatimiz var. İnşallah Türkiye'deki hayırseverlerimizin bir sadaka-i cariye olarak göndermiş oldukları bağışları ile burada çok güzel bir cami inşa ettik. Hazreti Peygamber (Aleyhisselatu Vesselam) bir hadisinde, 'Kim Allah için bir ev inşa ederse bir camii inşa ederse Allah da cennette onun için bir ev inşa eder' buyurmaktadır. Bu güzel temennilerle tüm hayırseverlerimizin bağışları ile burada Susa Camii'nin inşallah açılışını yapacağız. Burada ibadetin yanında dersler de işlenmektedir." ifadelerini kullandı.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından yapılan dua ve kurdele kesimi ile cami hizmete açıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir