Gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçeli tarifi..
Dünyanın en güzel çiçeklerinden bir tanesi olan Gülün en tatlı hali olan gül reçeli nasıl yapılır? Hep birlikte tadı da kokusu da mest eden gül reçelinin tarifine bakalım..
Çoğunlukla kurutup aksesuar alarak kullandığımız gül çiçeğini reçel olarak da değerlendirmek mümkün. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçeli tarifi..
Gül reçeli için gerekli olan malzemeler;
-15-16 gülden elde edebileceğiniz gül yaprakları (200 gram kadar)
-5 bardak şeker
-Yarım limonun suyu
-2 bardak su
-Birkaç karanfil
Gül reçelinin yapılışı;
-Öncelikle güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkıyoruz, dilerseniz beyaz kısımlarını kesebilirsiniz böylece reçele burukluk vermez.
-Gül yapraklarını şekerle birlikte derin bir tencereye alın ve bir gece bekletin, suyunu salacaktır.
-Ardından reçeli ocağa alın ve üzerine 2 bardak kadar su ilave ederek 15 dakika kaynatın
-Ardından limon suyunu da ekleyip 15 dakika kadar daha kaynatın, limon suyu reçelin şekerlenmesine engel olacaktır. Karanfili de ilave edin, aroma verecektir.
-Koyulaşınca altını kapatabilirsiniz. Sıcakken kavanoza koyup saklayabilirsiniz.