• DOLAR 32.902
  • EURO 35.22
  • ALTIN 2449.99
  • ...
Depremzede öğrencilerden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Anadolu Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 6 Şubat'ta yaşadıkları depremin acılarını iliklerine kadar yaşadıklarından dolayı Fas'taki insanların neler yaşadıklarını çok iyi hissettiklerini belirtti.

"İnsanlık adına güzel duygular"

Gaffari İzci

Öğrencilerin topladıkları paraları Fas'a göndermek için teslim alan okul Müdürü Gaffari İzci, "Öncelikle Fas'ta yaşanan depremde ve Libya'da yaşanan selde vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Biz 6 Şubat'ta depremi iliklerimize kadar yaşadık. Gerçekten kıyametin bir provası gibiydi. Öğrencilerimizde yakınlarını kaybettiler, onlarda aynı duyguları yaşadılar. Bize gelip Libya ve Fas için yardım yapmak istediklerini söylediler. Kendi harçlıklarından biriktirdikleri küçük küçük miktarlarla oradaki kardeşlerine yardım etmek üzere topladıkları parayı bize getirdiler. Bizler de Deniz Feneri aracılığıyla hem imam hatipler adına bir örneklik hem insanlık adına güzel duygular ile böyle bir yardıma ev sahipliği yapmış olduk." dedi.

"Depremde çok yakınımızı kaybettik"

Ahmet Kerem Göksu

İmam hatip öğrencilerinden Ahmet Kerem Göksu, "6 Şubat depreminden akrabamızda ve ailemizden birçok kişiyi kaybettik. Fas'ta deprem, Libya'da sel olduğunu öğrendik ve çok üzüldük. Bizde onlar gibi bu duyguları yaşadığımız için Adıyaman Proje İmam Hatip Orta Okulu olarak onlara kendi harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz parayı göndermek için okul müdürümüz Gaffari İzci'ye teslim ettik." ifadelerini kullandı.

"Faslı kardeşlerimizi en iyi bizim anlayacağımızı düşünüyorum"

Muhammed Enes Karakaş

İmam hatip öğrencilerden Muhammed Enes Karakaş, "Fas'ta meydana gelen depremden etkilenen insanlar için Adıyaman Proje İmam Hatip Orta Okulu olarak bir miktar para topladık. Biz de 6 Şubat depremini yaşadığımız için Faslı kardeşlerimizi en iyi bizim anlayacağımızı düşünüyorum. Ondan dolayı topladığımız paraları okul müdürümüze teslim ettik." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir