• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Bingöl'de ‘Hayat Namazla Güzeldir’ programı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu Bingöl Temsilciliği tarafından Bingöl’de finali düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" programına katılan çocuklar Merkez Uydukent Mahallesinde bulunan Kent Parkta Cemaatle namaz kılarak hayatlarına unutulmaz güzellikte bir anı kazıdılar.

Namaz gönüllüsü yüzlerce çocuk alana salavatlar ve tekbirlerle girdi. Halkın yoğu ilgi gösterdiği program Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Eğitimci Yazar Dr. İbrahim Dağılma kısa bir konuşma yaptı.

Dağılma, konuşmasında Kur’an Nesli Platformunun düzenledikleri namaz etkinliklerinden rahatsız olan siyasileri hedef alarak, İslam toplumunda çocukların gideceği yerin elbette cami olacağını vurgulayarak bunun aksinin mümkün olamayacağının altını çizdi.

Dağılma, şer güçlerin çeşitli sportif ve festival adı altında çocukları ve gençleri ifsat ettiklerini hatırlatarak buna karşın toplumu ıslah etme adına bu çalışmaların önemli olduğuna dikkat çekti.

Dağılama, İslam’da görselliğin de önemli olduğuna vurgu yaparak, minik kızların başörtüsü ve çocukların takkelerinin birer mesaj olduğuna dikkat çekti. Dağılma, çocuk terbiyesi hususunda ise çocukların anne babalarının izinde yürüdüğünü hatırlatarak, ebeveynlerin davranışlarının çocukların ahlaklarında ve yaşam tarzında büyük rol oynadıklarını dile getirdi.

“Bu küçük çocuklara bakıp ders almak lazım”

İbrahim Dağılma

İbrahim Dağılma, konuşmasında, “Öncelikle böyle bir manzarayı bizlere yaşatan Allah’a hamdolsun.  Bu minik çocukları namazla buluşturup tanıştıran anne, baba ve hocalara selam olsun. Rabbim, burada bulunan ve bulunmayan tüm çocuklarımızı namaz aşkıyla büyüyen ve yetişen çocuklardan eylesin. Burada bazı şeyleri söylemektense bu küçük çocuklara bakıp ders almak lazım.” dedi.

“İslam’da görsellik, mesaj verme, örnek alma ve hafızaya yer edinme açısından önemlidir”

Dağılma, “Allah’ın razı olduğu ve sevdiği bazı işleri ve etkinlikleri neredeyse görmezden gelip kulak arkası ediyoruz. İnsanlar bilse ki onların hem dünyası hem de ahireti için asıl kazanç budur. Çünkü Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ashabına diyor ki ‘mescidin yanında çamur yoğurun.’ Sahabe şaşırıyor ve soruyor ‘neden ey Allah’ın Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem)?’ Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) de diyor ki ‘siz burada çamur yoğursanız çocuklar gelip oynayacak ve çamurla oynayan çocuklar mescidi görecekler ve mescidin sevgisi onların kalbine girecek.’ Onun için görsellik önemlidir. Başörtülü minik kızlar, takkeli çocuklar, camiye giden çocuklar, içinde namaz kılınan evler… Yani bunlar hepsi bir mesajdır.” ifadelerini kullandı.

Dağılma sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuk evde anne babasının ne yaptığını ve nasıl davrandığını görürse o şekilde yetişir. İbn-i Haldun diyor ki, ‘Çocuklarınıza anlatmayın, onlar zaten sizi takip edecekler.’ Eğer bir evde Allah’ın istediği bir program varsa, o aile İslami bir aile çabası içerinde olmaya çalışıyorsa, ezan okunduğunda Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) namazla ilgili kapıldığı heyecana o evdeki anne baba kapılıyorsa, ezanla birlikte o evde namaz kılınıyorsa, sizin çocuğunuza ‘namaz kıl’ demenize gerek yoktur. Allah’ın izniyle o çocuk namaz kılacaktır.”

“Çocuklarımızın gideceği adres cami, ibadetleri de namazdır”

Çocukların bazı şer güçler tarafından ifsat edildiğine dikkat çeken Dağılma, konuşmasında Namaz hazımsızlığı gösterenlere ve özellikle TBMM’de bu konuyu çarpıtmaya çalışan güruha seslenerek, “Bazıları bizim çocuklarımızı Allah muhafaza yanlış yollara sürüklemek için sportif faaliyetler adı altında, çeşitli aktivite, yarışma, film gibi programlar ve türlü türlü isimlerle çocuklarımızı bizden çalıyorlar. Bale kursları ve daha çeşitli kurslar adı altında büyük bir övgüyle çocuklarımızı oraya göndermemizi istiyorlar. Ama bizim çocuklarımız namaz kılınca, bizim çocuklarımız camiye gidince bu onları kahrediyor. Bu durum onların gazete ve TV’lerinde afişe ediliyor. Milletvekillerinin aracılığıyla bunu meclise taşıyorlar. ‘Nereye gidiyor bu ülke’ diyorlar. Allah’ın izniyle bu ülke İslam ülkesidir, Müslüman toprağıdır, İslam ülkesi ve Müslüman toprağında çocuklarımızın, kızlarımızın gideceği adres bellidir, orası da camidir. Yapacakları ibadet bellidir, o da namazdır.” ifadelerini kullandı.

“Namaz kılarken çocuklarınızın da yanınızda olmasına dikkat edin”

Dağılma, alanda bulunan ebeveynlere seslenerek, “Değerli kardeşler ve bacılar! Nesillerimizi namazsız bırakmayalım. Çocuklarımıza namaz sevgisi ile ilgimiz sadece bir etkinlik olarak kalmasın. Evde namaz kılarken çocuklarımızın da yanımızda bulunmasına dikkat edelim. Namaz çocuğun zihnine ve gönlüne yerleştiği zaman Allah’ın izniyle o çocuk nereye giderse gitsin o çocuk namaz sevgisini kendisiyle birlikte taşıyacaktır.” dedi.

“Namaz kendi içinde insanı inşa eder, maddi ve manevi kirlerden arındırır”

Dağılma, “Namaz kılanın başka bir eğitmene, başka bir öğretici, pedagojik formasyona ihtiyacı yoktur. Namaz kendi içinde insanı inşa eden, insanı maddi ve manevi bütün kirlerden ve pisliklerden temizler.” ifadelerini kullandı.

Dağılma, namazın çocuk büyük her Müslümana farz olduğuna dikkat çekip Hz. Ömer (r.a) ile bir çocuk arasında geçen kıssayı paylaştı. Kıssada; Bir gün Hz. Ömer (r.a)’ın yanında bir çocuğun koşarak geçtiğini ve çocuğa bu acelesinin ne olduğunu sorduğunda, çocuk namaza gittiğini söyler. Emir-el Müminin’in kendisine acele etmemesini söylemesi üzerine, küçük çocuğun Hz. Ömer (r.a)’a dönüp dün benim gibi küçük bir arkadaşımın namaza yetişemeden öldüğünü gördüm’ şeklindedir. Dağılma, kıssa üzerine Hz. Ömer(r.a)’ın bu olaydan etkilendiğini aktararak, namazın 7’den 70’e her Müslümana farz olduğuna dikkat çekti.

“Çocuklarımız namaza alışmadan Allah onları bizden alırsa, bizler o yürek acısı ile ne yapacağız?”

Dağılma, “Değerli anne babalar, çocuklarınız namaza alışmadan, namazı sevmeden, namazla buluşmadan Allah onları bizden alırsa, biz o yürek acısı ile ne yapacağız? Bugün dünyaları için kıyamadığımız çocuklarımız, yarın namazsız niyazsızlar olarak karşımıza çıkarsa ne yapacağız?” şeklinde konuştu.

“Namaz kılan çocukların yanında ve destekçisiyiz”

Yusuf Doğru

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, “Kuran Nesli Platformunun düzenlemiş olduğu ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliğine katıldık. Bilindiği üzere bu konu meclise taşındı. Bizler bu alana baktığımızda gençlerin bu alanda çok güzel ve ciddi bir etkinlik yaptığına şahit olduk. HÜDA PAR Bingöl Gençlik kolları olarak kardeşlerimizin yanında yer aldık ve bunun gibi hayırlı etkinliklerin sonuna kadar yanındayız.” şeklinde konuştu.

“Günümüzde böylesi güzel manzaralar görmek gerçekten zor”

Recep Butaku

Etkinliğe çocuğu ile katılan Recep Butaku, “Öncelikle Kuran Nesli Platformu adı gibi Müslüman bir toplumda olması gereken bir durum. Eğer biz Allah’a ve Kur'an’a tabi isek elbette bu etkinliklerin olması lazım. Bizlerin de burada olması gerekiyor. Olması gereken bir tablo ancak maalesef günümüzde pek de göremediğimiz bir tablo. Günümüzde bu manzarayı görmek gerçekten zor. Böyle bir ortamda bu etkinlik düzenleniyorsa herkesin buna duyarlılık göstermesi lazım. Bütün Müslümanların, ehli Kur’an’ın, ehli İslam’ın ailece bu etkinliklere katılması lazım. Yaşadığımız hayırlı amelleri toplumda da görmemiz gerekiyor. Toplumda var olduğumuzu, Allah’a ibadet edip Kur’an’a uyduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Bu açıdan bu güzel etkinliği düzenleyip çocuklara namaz farkındalığı oluşturan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim gayretlerini arttırsın ve muvaffak eylesin.” dedi.

“Bizlerin adı, yediden yetmişe, kıldığımız namazlarla hafızalarınıza yazılacak”

Salih Gönül

Etkinliğe katılan ve program sonrası duygularını paylaşan Yazar Salih Gönül de namaz etkinliklerine hazımsızlık yapanlara yüklenerek, “Bu etkinlikleri yılın sadece bir zamanına değil, 12 ayına yaymamız gerekiyor. Çünkü günümüz ortamında gördüğümüz çirkeflikleri ve rezillikleri, en basit anlatımıyla şöyle söyleyeyim; Daha birkaç gün öncesinde bir spor branşında yaşanan rezilliği gördük ve orada sapkın bir zihniyete sahip olan bir şahsın ‘adımı duvarlara yazacaksınız’ diye bir açıklama yapmıştı. Evet, adınız duvarlara yazılabilir ama bizlerin adı, yediden yetmişe, kıldığımız namazlarla hafızalarınıza yazılacak. Bu görüntüler, bu çocukların bu halleri sizlerin hafızalarınıza yazılacak. Çünkü bizler çocuklarımızı Allah’ın izniyle yüce Allah’ın bize emrettiği namaz ile yetiştireceğiz. Sadece yılın bir iki haftası veya ayı değil, yılın 12 ayı, gecesiyle gündüzüyle, her anıyla yüce Allah’ın emrettiği namazla onları yoğuracağız ki yarın karşınızda rezillikleri ile değil, ahlakı, dürüstlüğü, edebi ve çalışkanlığı ile hem dünya hem de ahiret işinde yaptıkları güzellikler ile yetişen bir nesil çıkaracağız Allah’ın izni ile. Ve bu nesil de bugün burada meydanlarda gördüğünüz bu nesiller olacaktır inşaallah.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan çocuklar ise etkinliği çok beğendiklerini dile getirip tekrarının olmasını arzulayarak tüm çocukların namaz kılması gerektiği çağrısında bulundular.

Etkinlik sonrası çocuklar çeşitli oyunlarla eğlendiler. Program sükûnet içerisinde sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir