Ev yapımı konservedeki tehlike!
Türkiye’de kış için salçalar, konserveler hazırlanıyor. Uzmanlar ev yapımı konservelerde C. botulinum isimli toksin oluştuğu uyarısında bulundu.
Türkiye’nin her yerinde kış hazırlığı olarak evlerde konserveler hazırlanırken, uzmanlar, konserve gıdalarda oluşabilen ölümcül C. botulinum toksinine karşı uyardı.
Milliyet'in haberine göre, Gıda mühendisi Ebru Akdağ, bu toksinin dünyada bilinen en güçlü zehir olduğunu ifade ederken, “1 gramında 1 milyon insanı öldürebilecek güçte zehir barındıran C. botulinum, özellikle kışlık sebze konservelerinde oluşabiliyor” dedi.
C. botulinum toksini nedir?
C. botulinum, yiyeceklerin yanlış işlenmesi ve saklanması sonucu gıdalarda çoğalan bakterilerin ürettiği bir toksindir.