• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
İslami Hareket Başkan Yardımcısı el-Hatip: Mescid-i Aksa'yı savunmak Hazreti Peygamber'i savunmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksa'nın yalnız bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Şeyh el-Hatib, mukaddes toprakların pazarlık konusu edilmemesi gerektiğini belirtti.

Mescid-i Aksa'ya yönelik yeni baskın çağrılarının yapıldığına işaret eden el-Hatip, Filistinlilerin ve Müslümanların Mescid-i Aksa'daki haklarının korunması için işgal rejimiyle mücadelede her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulundu.

İşgalci siyonistlerin sözde bayram günlerinde kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrıları sebebiyle mukaddes mabedin 3 hafta boyunca abluka altına alınacağını hatırlatan el-Hatib, işgal yönetiminin Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenmesi için tüm araçlarını seferber ettiğini söyledi.

Yahudi cemaatlerinin, işgalci yerleşimcileri Yahudilerin sözde bayram günlerinde Mescid-i Aksa'ya baskına teşvik ettiklerini belirten El-Hatib, işgal rejiminin; Arap ülkelerinin ve Filistin'in içinde bulunduğu durumdan yararlandığına dikkat çekti.

El-Hatib, sözde normalleştirme adı altında siyonist işgal rejimiyle yakınlaşan bazı İslam ülke liderlerinin de Mescid-i Aksa'da yaşananlar konusunda büyük bir sessizlik içinde olduğuna vurgu yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir