• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pazar harcamaları bütçeyi zorluyor FİYATLAR KONTROL ALTINA ALINSIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABDULSELAM EVYAPAN - MUHAMMED YAŞAR AKSOY / ŞANLIURFA

Pazar fiyatlarından hem satıcılar hem de müşteriler dert yanıyor. Her geçen gün ürünlere zam geldiğini belirten halk, ürünlerin fiyatının kişiden kişiye değiştiğini söyledi. Pazardaki fiyatların memura göre uygun ama asgari ücretliye pahalı olduğunu vurgulayan halk, fiyatların kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti.

"DÖRT PARÇA EŞYA ALDIM 500 YÜZ LİRA"

Fiyatların denetlenmesini isteyen Ahmet Çelik, "Milletin çok zor durumda olduğunu Cumhurbaşkanı da biliyor. Dört parça eşya aldım 500 yüz lira. Haftalık, aylık pazar alışverişi 4-5 bin lira fakir ne yapsın. Devletin bir an önce gelip önlem alması lazım, millet burada eziliyor. Yetkililer alışveriş fiyatlarının alıcı da satıcı da ne kadar olduğuna denetlesin. Siz İLKHA aracılığı ile onlara sesleniyorum." dedi.

"FİYATLAR ALMIŞ BAŞINI GİDERKEN EMEKLİNİN DURUMU BELLİDİR"

Enflasyonun başını alıp gittiğini söyleyen Ahmet Leventoğlu, "Tuzu kuru olanlar fiyatlardan memnunlar. Bugün fiyatlar almış başını giderken emeklinin durumu bellidir. Enflasyon almış başını gidiyor. Asgari ücretlinin durumu bellidir. Devlette herkes de kendi bildiğini okuyor. Ne arayan ne soran var." diye konuştu.

Mustafa Balık ise "Piyasa mevcut duruma göre fiyatlar uygundur. Toptancılar halinin denetlemesi iyi olur." dedi.

"HER ŞEYDEN TANE İLE ALIYORUZ"

Meyvelerin pahalı olduğunu ifade eden Mehtap Öngür, "Pazarda sebze idare eder ama meyveler pahalıdır. Biz iki kişiyiz alabiliyoruz. Çocuğu olanlar alım yapmaları daha zor. Her geçen gün her şeye zam geliyor. O yönden şikâyetçiyiz. İstediğimiz kadar alamıyoruz. Her şeyden tane ile sayıca alıyoruz.  Ona da yetişmiyoruz, her hafta gelip azar azar alıyoruz. Bu yıl hiçbir ürün kaliteli değil. Ben Şanlıurfalıyım. Burada kırmızıbiber hala otuz beş liradan satılıyor. Hala kendime biber salçası yapamadım, çok pahalı satılıyor. Devletin bir an önce al atıp bunları düzenlemesi lazım." ifadelerini kullandı.

"MADDİ İMKÂNI İYİ OLANLAR İÇİN ÇOK ÇOK UCUZDUR"

Fiyatların asgari ücretliye göre pahalı olduğunu dile getiren Sami Yıldırım, "Fiyatlar kişiden kişiye göre değişir. Bir asgari ücretliye pahalıdır.  Ama ben öğretmenim, rahatlıkla alabiliyorum. Ucuz pahalı diye bir şey diyemeyeceğim. Maddi imkânı iyi olanlar için çok çok ucuzdur. Alım gücü düşük olan kimse ucuzdur diye savunamaz.  Ben ümitvar bir insanım inşallah daha iyiye gider." şeklinde konuştu.

"PAZARDA ORTALAMA GÜNLÜK YEDİ SEKİZ DEFA ETİKET DENETİMLERİ YAPIYORUZ"

Zabıta Hakan Kalın ise fiyatların denetlendiğini ve denetime uymayanlara ceza kesildiğini belirterek, "Şu anda pazar fiyatları etiketleri üzerinde denetimler yapıyor. Esnaflar sağ olsun bizi kırmıyorlar, etiketlerde herhangi bir sıkıntı yok. Her pazarda ortalama günlük yedi sekiz defa etiket denetimleri yapıyoruz. Vatandaş için en önemli şey etiketlerdir. Etiketsiz ürüne bir iki uyarıdan sonra düzenleme olmazsa ondan sonra cezai işlem yapıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir