• DOLAR 34.264
  • EURO 37.581
  • ALTIN 2915.45
  • ...
Kışanak: Suriye'de daha büyük katliamlar yaşanırsa vebali Ak Parti'yedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Diyarbakır'da Rojava Devrimini Selamlıyoruz' adıyla miting düzenledi. Mitingde PKK' ye ait bayrak, flamalar yer aldı. Mitingde bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Suriye'ye yapılacak askeri Müdahaleye karşı olduklarını söyledi.

 

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Mitingde BDP Eş Genel Başkanı Kışanak yaptığı konuşmada, dünyada çatışma ve savaşların yaşandığı bölgelerin büyük kısmının İslam halklarının yaşadığı coğrafya olduğunu hatırlatarak, Müslüman halkların bunu hak etmediğini ifade etti.

 

Kışanak, konuşmasının devamında, Suriye'ye yönelik askeri müdahale politikasının sürdürülmesi halinde bu politikanın bir yenilgi olacağını belirterek, "Çok daha büyük katliam ve iç savaşlar yaşanacaktır. Bunun vebali Ak Parti boynunda olur. Eğer Türkiye rol oynayacaksa siyasi çözüm için oynasın. Barış ve halkların kardeşliği için rol oynasın. Başbakan askeri çözüm olmayacağını bilsin. Varsa bir çözüm siyasetle olacak. Suriye'de kimyasal silah kullanıldı, lanetliyoruz kınıyoruz. Kürt halkı olarak Halepçe'yi yaşamış bir halkız, kitle katliamının ne olduğunu biliyoruz, katliamın karşısında olacağız. Çözüm askeri müdahale ve savaşta değil. Bunu herkesin bilmesi lazım" ifadelerini kaydetti.

 

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eş Genel Başkanı Asya Abdullah ise bulundukları bölgede her gün meydana gelen çatışmalarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, bu olaylara bağlı olarak da binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığını dile getirdi. (Hüseyin Yalçın/ Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir