• DOLAR 32.9
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2460.638
  • ...
Bakan Ersoy: Gaziantep, sahip olduğu kültür ve medeniyet mirasıyla ayrıcalıklı bir şehirdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GastroANTEP Kültür Yolu Festivalinin açılış programı, Zeugma Mozaik Müzesinde gerçekleşti. Zeugma Mozaik Müzesinde düzenlenen, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldı.

Kahvaltının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "Evet, Türkiye’ye uluslararası bir kültür-sanat markası kazandırmak için başlattığımız Kültür Yolu Festivalleri projemizin 3’üncü yılındayız. Bin düşünüp bir adım atarak 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başladık. Bir yıl sonra İstanbul, Ankara, Çanakkale, Konya ve Diyarbakır olmak üzere 5 şehrimizde 7 festival düzenledik. Verdiğimiz sözlerin arkasında durup aynı hassasiyetlerle yine adım adım hesaplayıp yolumuza devam ettik ve bugün Türkiye Kültür Yolu Festivalleri adı altında yazdığımız başarı hikayesine 11 farklı şehrimizi dâhil etmiş olmanın memnuniyetiyle karşınızdayız." dedi.

Gaziantep, sahip olduğu kültür ve medeniyet mirasıyla ayrıcalıklı bir şehir olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, "40'a yakın noktada düzenleyeceğimiz 400’den fazla etkinlikle hem bu mirası ortaya koyacak hem de farklı kültür-sanat unsurlarını vatandaşlarımızla buluşturacağız. Festival kapsamında açılışını gerçekleştireceğimiz Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü ile de bu coğrafyanın zenginliğine yakışan istisnai bir kurumu Gaziantep’e kazandırmış olacağız. Ancak bütün bunların yanında Gaziantep’in bizim için çok özel bir farkı daha var. Şehrimiz, Hatay ve Afyonkarahisar ile birlikte UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında dâhil olma ayrıcalığını taşıyor. Biz bu ayrıcalığın bilinciyle Gaziantep’i festival şehirlerimizin arasına eklerken, Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği Gastronomi Festivali’ni merkeze aldık ve Kültür Yolu Festivali konseptine uygun şekilde kapsamını genişlettik." (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir