• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
`Çocuklarımızı İslam ahlakıyla ahlaklandıralım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis`in Tatvan ilçesinde imamlık yapan Servet Babur, son yıllarda hızla artan ahlaki yozlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. "Peygamber Efendimizin (sav) devrinden önceki Cahiliye Devri neyse bugünkü devir de aynı odur" diyen Badur, "Ahlaki yozlaşmanın doğuracağı sonuçların en büyüğü; Allah`tan uzaklaşmak, Peygamber Efendimizin (sav) sünnetlerini terk etmektir" diye konuştu.

Her şeyden önce çocuğumuzu iyi tanımamız gerektiğini ifade eden Babur, "Onları İslam ahlakı ile ahlaklandırmalıyız. Eğer bunu yapmazsak çocuklarımızı ahlaksız güçlerin ellerine teslim etmiş oluruz ve bu ahlaksız güçlerin ellerine teslim ettiğimiz zaman muhakkak ki bu çocuklarımız bize karşı en büyük tehlike arz edeceklerdir. Sonuçta bizim yeryüzündeki amacımızın başında gelen Allah`ı tanımak, Resulullah`ın bize göstermiş olduğu saadetli yolda yürümektir" dedi.

Mümin`in uyanık olması gerektiğini söyleyen Babur, "Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki fitne her taraftan ağzını açmış müminleri yutmak istercesine üzerimize geliyor. Yani ümmeti Muhammed; bu hilelerin, fitnelerin ve ahlaki yozlaşmaların uzaktan ve yakından içerisine düşmemek için her şeyden evvel Kur`ana ve Sünnete sımsıkı sarılmalıdırlar. Kur`ana ve Sünnete sarılmadığı müddetçe kendilerini ahlaksızlığım içinde bulacaklardır. Çünkü bu gün her taraftan ahlaksızlıklar bizi kuşatmıştır. Eğer bizlerde o ahlaksızlıklara yardım edersek yüzde 90 kaybımız olacaktır" ifadelerini kullandı.

Babur konuşmasını şöyle sürdürdü, "Bizler İslam`ı yaşarken çocuklarımıza anlatıp yaşatmalıyız. Kendimiz bir taraftan İslam`ı yaşarken çocuklarımızı, komşularımızı, toplumumuzu da unutmamamız lazım. Çünkü bizler birebirlerimizi tamamlayan neferiz. Resulullah (sav) buyuruyor ki; `Müminler yekvücut gibidir. Bir parçasını kopardığımız zaman orada muhakkak bir eksiklik bulunacak.` Biz bu eksikliğe yer vermemek için sürekli Allah Resulü`nün göstermiş olduğu ahlak prensibini çocuklarımıza göstermemiz ve yaşatmamız gerekiyor. Ahlakın imana dayandırılması lazım eğer ahlak imana dayanmazsa temelsiz bir binaya benzer. Nasıl ki temelsiz bir bina yıkılmaya mahkûm ise eğer bir çocukta İslam ahlakı ile ahlaklanmamışsa bilelim ki bu çocuk ileride ümmet için tehlike oluşturacaktır." (Menderes Beysülen - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir