• DOLAR 32.255
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2401.675
  • ...
İran'dan AB, İngiltere ve ABD'nin "insan hakları" yaptırımlarına tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran resmi ajansı IRNA'ya göre Abdullahiyan, Tahran'da düzenlenen bir etkinliğin ardından basına açıklama yaptı.

İngiltere, Fransa ve Almanya'nın silah ambargosunu İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle yürürlükte tutma kararının sorulması üzerine Abdullahiyan, ABD'nin anlaşmadan tek taraflı çekilmesinden sonra Avrupa ülkelerinin yükümlülüklerini yerine getirmediğini ifade etti.

Abdullahiyan, "Anlaşma metnine göre, karşı taraflar ne kadar taahhütlerinden uzaklaşırsa İran da buna göre adımlarını atacaktır. Bu doğrultuda, Meclis tarafından onaylanan Orantılı ve Karşılıklı Eylem Yasası bu konudaki görevi belirlemekte ve hükümet bu konuda uygun ve orantılı adımlar atmaktadır." dedi.

AB, İngiltere ve ABD'nin İran'da "insan hakları ihlallerinden sorumlu" kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımlarına dair Abdullahiyan, yaptırım listesine alınan isimler arasında birkaç yıl önce ölen kişilerin de olduğuna dikkati çekerek, "Onların listeye dahil edilmesi şaka gibi. Aslında kendileri de bu saçma oyundan bıktılar." diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanı, "Bir yandan müzakere talebinde bulunup diğer yandan da yanlış politikaları tekrarlayarak İran üzerindeki baskıyı artıramazlar. Karşı tarafın girişimlerini cevapsız bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir