• DOLAR 32.682
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2453.819
  • ...
Libya'da sel nedeniyle 38 binden fazla kişi yerinden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IOM Libya temsilciliği, Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" kasırgası nedeniyle Libya'nın doğusunda meydana gelen sel felaketine ilişkin raporunu yayımladı.

Saha verilerinin kısıtlı olduğuna işaret edilen raporda, sel felaketinin yaşandığı Libya'nın doğusundaki kentlerde 38 bin 640 kişinin yerinden edildiği belirtildi.

- Derne

Raporda, iki barajın çöktüğü ve afetten en çok etkilenen Derne'de yerinden edilenlerin sayısının 30 bin olarak tahmin edildiği ancak bu sayının "muhtemelen daha yüksek olduğu" ifade edildi.

Derne'de afetten en çok sahil bölgelerinin etkilendiği ve ilk belirlemelere göre 2 bin 217 yapının sel sularına maruz kaldığı kaydedildi.

Yerinden edilenlerin 2 bin 285'inin 3 okula yerleştirildiği, bir çoğunun ise akrabalarının yanına sığındığı hatta bazı ailelerin afetzede 5 aileye birden ev sahipliği yaptığı aktarıldı.

Derne'nin doğusunda yer alan Bab Tobruk bölgesinde faaliyet gösteren tek sağlık merkezi El Vahde Hastanesi'nde doktor dahil çok sayıda sağlık personeli ile medikal malzemeler, ağrı kesici, antibiyotik, tansiyon ve diyabet ilaçlarına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Raporda ayrıca Derne'de içme suyu ve yakıt sıkıntısı yaşandığı, kara yollarının zarar görmesi nedeniyle ulaşımda güçlük çekildiği ve Derne ile Bingazi arasında tek bir yolun açık olduğu bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir