• DOLAR 34.279
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2930.583
  • ...
Yerel gazeteciler mizanpaj eğitimini tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'daki yerel gazetelerin sayfa sekreterlerine yönelik olarak düzenlenen ve 6 gün süren seminer kursiyerlere verilen sertifikalarla tamamlandı. Sertifika töreninde konuşan Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şubesi Başkanı Yahya Öylek, haberlerin dikkat çekici olması kadar tasarımın da dikkat çekici olması gerektiğini ifade etti.


"Gazetelerimizin ciddi anlamda değiştiğini gördük"
Özellikle bilgi çağında gazete okurlarının da beklentilerinin değiştiğine değinen Öylek, "Çünkü televizyonla ve internetle yarışıyorsunuz? Gelişen bu iletişim çağında haberi bilgiyi daha eğlenceli sunmak daha görsel hale getirmek okurun dikkatini çekme adına iyi bir tasarıma ihtiyaç duyuluyor. Bizler de bu 6 günlük süreç içerisinde her gün gazetelerimizin ciddi anlamda değiştiğini gördük. Bunu sadece bu eğitim sürecinde değil. Bundan sonra da devam etmesini istiyoruz. Tabi tasarım da tek başına yeterli değildir. Tasarım la verdiğiniz bilginin, zengin, orijinal ve temel kurallara uygun olması gerekiyor" dedi.


Vanlı Muhabirlere güzel haber!
Yazım Teknikleri ve muhabir eğitimleriyle ilgili ciddi eksikliklerin olduğunu belirten Öylek, "Bu anlamda da ciddi eksikliklerimiz var. Bu nedenle kendimizce bir ihtiyaç daha görüyoruz. Yazım teknikleri ve muhabir eğitimleriyle ilgili de böyle bir eğitim düşünüyoruz. Birkaç ay içerisinde bu eğitimlerle yerel gazetelerimizin ciddi bir mesafe alacaklarını göreceğiz. Bu eğitimin yerel basın için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.


Daha sonra konuşan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) Başkanı Fatih Sevinç; katılımcılara, Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci, BİK Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) ve Proje Basın İlan Kurumu'na (BİK) teşekkür etti.


Daha sonra kürsüye çıkan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci de kısa bir konuşma yaptı.

Demirci konuşmasında güçlü bir yerel basına her zaman ihtiyaç olduğunu dikkat çekerek, "Belki bu verilen destek küçük bir destek ama bunu olumlu yönde atılan bir adım olarak değerlendiriyoruz. Buna devam edelim. Muhabirlerle ilgili eğitimimizi arttıralım. Gazetemizin haber ve habercilik değerini artıracak önemli bir kurum haline getirelim" dedi.


"Doğru haber, doğru bir dille verilmeli"
"Doğru haber vermek ayrı bir şeydir, doğru haberi doğru bir dille vermek ayrı bir şeydir" diyen Demirci, "Haberiniz doğru olsun ama onu doğru bir dille vermek gerekiyor. Uyuşturucu ile ilgili haberleri çok çabuk veririz. Özellikle üçüncü sayfa haberlerini haber değeri vardır diye veririz. Ama bu haberler hiçbir bu haberle ilgili suç oranını azaltmıyor. Aksine arttırıyor" diye konuştu.


"Bu çabalarınızı devam ettirin"
Kocaeli ve İstanbul Aydın Üniversitelerinde öğretim görevlisi ve gazeteci Hasan Fehmi Ketenci, ise burada yaptığı konuşmada, "Yaklaşık olarak 6 gündür birlikteyiz ve sözün bittiği yerdeyiz. Yaklaşık olarak 30 yıldır hocalık yapıyorum. Başarılı öğrencileri gördüğümde çok keyif alıyorum. Burada çok keyif aldım. Her yerde olduğu gibi bir yarış vardı. Umarım bunu devam ettirirsiniz. Anlayış yaklaşım ve ciddiyetiniz için teşekkür ederim" dedi.

Tören verilen sertifika ve plaketlerin ardından sonra sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir