• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ankara'da “En güzel bal” yarışması yapıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uluslararası AGROTEC Tarım Fuarı, 14-17 Eylül tarihleri arasında Gölbaşı Fuar ve Kurban Alanı’nda gerçekleştiriliyor. Fuar alanında inek sağma yarışmasının ardından en iyi bal yarışması düzenlendi.

'En İyi Bal' yarışmalarında; Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Kırıkkale Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ekici, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, Ankara İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan jüri oldu.

Petek doluluk oranı, petek ağırlığı, aroma ve lezzet kategorilerine göre balları değerlendiren jüri üyeleri hijyen kurallarına dikkat edilmesine de büyük özen gösterdi.

'En İyi Bal' yarışmasında birinci Nadiye Genç, ikinci Mehmet Erdoğan, üçüncü Abdullah Bozkurt oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın verilirken tüm katılımcılara da günün anısına plaket verildi.

Birincilik ödülünü; Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek birlikte verdi. İkincilik ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, üçüncülük ödülünü ise Ankara İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Selçuk Solmaz verdi.

Fuarın ikinci gününde Ankara’da da meşhur olan Höşmerim Tatlısı Yarışması ve En Güzel Domates yarışması düzenlenecek. Domatesler şekil ve koku, lezzet/aroma, iç olgunluk yapısı ve kabuk kalınlığı kategorilerine göre jüri tarafından değerlendirilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir