• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Çev Gön: Barış çığırtkanlığı yapanlar katliamlar yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, barış çığırtkanlığı yapan emperyalistlerin bir çok ülkede katliam yaptıklarını söyledi. Çakar, Esed'i vurmak için harekete geçenlerin yapacakları müdahalenin dünyaya getirecekleri felaketleri görmediklerini söyledi.


Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda bulunan Dunaysır Otel'de basın mensupları ile bir araya gelen Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar ve yönetim kurulu üyeleri, Dünya Barışı Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Çakar, dünyada, ülkemizde, bölgemizde son zamanlarda cereyan eden olumsuz gelişmelerin verdiği üzüntü dolayısıyla bu anlamlı günde bir mesaj yayınlamak gereğini duyduklarını ifade etti.
Çakar şöyle konuştu: "Emperyalistlerin barış çığırtkanlığı yaptığı bugün halen dünyanın bir çok yerinde Suriye Rojava'da, Filistin, Mısır ve Irak'ta binlerce insan sakat bırakılıyor bununla da yetinilmeyip katlediliyor. Bu insan cellatları bunlar yetmiyormuş gibi Esad'ı devirmek için onun kimyasal silah kullandığını iddia ederek Suriye'yi vurmayı düşünüyorlar. Yapılacak müdahalenin Suriye' ye ve de dolayısıyla da dünyaya getireceği felaketi görmüyor ya da görmezlikten geliyor.
Her yıl milyonlarca insan savaş mağduru olarak göç yollarına düşüyor. Dünyanın her yerini kan kokusu ve savaş korkusu sarmış durumda. Dakikada bir insan ya öldürülüyor ya da sakat bırakılıyor.
Özgürlüğe, barışa susamış insanların özgürlük ve demokrasinin gelip barış ve huzur dolu günlere kavuşması için el ele verip birlikte mücadele etmesi gerekmektedir."

Yaptığı açıklamanın devamında Çakar, "Yakında Irak Erbil'de yapılacak Kürt Konferansı'nda Kürt sorununun çözüm sürecine katkı sunacak barışçıl bir deklarasyonun çıkacağına dair inancımız devam etmektedir. Barışın gelmesi somut adımların atılmasıyla olur. Bu münasebetle biz Çevgön olarak barış demenin bu günü kutlamakla değil somut adımlarla olacağını belirtmek istiyoruz." İfadelerine yer verdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir