• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Kız İmam Hatip Lisesi Batman`a kazandırılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Memur-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, Batman`ın imam hatip fakiri bir şehir olduğuna ve mutlaka kız imam hatip liselerini açılması gerektiğine dikkat çekerek, imam hatip okullarında alınacak eğitimle ahlaki yozlaşmanın sonu geleceğini söyledi.


Batman bürokrasisi gevşek davrandı
Batman`ın imam hatip fakiri bir şehir konumunda olduğunu söyleyen Özperk, "Kesintili eğitimin ortaya çıkmasından ve geçen sene itibariyle imam hatip ortaokullarının devreye girmesiyle beraber maalesef Batman bürokrasisi bu konuda gevşek ve yetersiz davrandı. Batman`da imam hatip girişimi adı altında STK`larla birlikte bir oluşum oluşturduk. İmam hatiplerin ihtiyacını gündeme getiren bir rapor hazırlamıştık. Bu rapor doğrultusunda yetkililer duyarlılık gösterdi ve Batman`da 4 tane yeni imam hatip ortaokulu açıldı" dedi.


Batman halkından çocuklarını mutlaka yeni açılan imam hatip ortaokullarına yönlendirmeleri gerektiğini ifade eden Özperk, "Yeni açılan imam hatip ortaokullarına yönetici ataması yapıldı. İnanıyorum ki yeni yapılacak öğretmen atamalarıyla bu okullara ihtiyacı olan öğretmenlerde atanacaktır. Ama Batman`da imam hatipler konusunda fakirlik devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Kız imam hatip lisesi Batman`a kazandırılmalı
Batman merkezde müstakil kız imam hatip lisesinin halen bulunmadığına dikkat çeken Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef halen Batman`da kız imam hatip lisesi bulunmamaktadır. Bu konuda bir umudumuz var ve o da öğrenci yetersizliğinden dolayı Kozluk yolundaki Gazi Yatılı İlköğretim Okulu ile ilgili bakanlıktan kapanma yazısı geldi. Oranın erkek yatılı imam hatip lisesine dönüştürülmesi ihtimali söz konusudur. TPAO`nun da Gültepe mevkiinde yapmayı düşündüğü büyük bir kız imam hatip lisesi var. Fakat bu kız imam hatip lisesi bu sene yetişmeyecek. Dolayısıyla ilin yönetici ve yetkililerden beklenti ve talebimiz, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce mutlaka bağımsız bir kız imam hatip lisesini Batman`a kazandırılmasıdır."


İmam hatiplerde alınan eğitimle ahlaki yozlaşmanın sonu gelecektir
Müteddeyin Batman halkının açılacak imam hatip okullarına sahip çıkacağına inandıklarını belirten Özperk, "Açılan ve açılacak imam hatip okulları boş kalmayacaktır. İnanıyorum ki, imam hatip okullarında alınacak eğitim ile ilimizdeki pek çok ahlaki yozlaşmanın sonu olacaktır. Bu anlamda gençlerimiz, vatanını, milletini, toplumunu seven ve dinini seven bir nesil ortaya çıkacaktır. Bu konudaki kararlarında ivedilikle alınması, sürecin biraz hızlandırılması, temel beklenti ve talebimizdir" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir