• DOLAR 32.267
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2402.332
  • ...
Hac kayıtları başladı mı? Hac kayıtları ne zaman başlıyor? 2024 Hac kayıtları.. Hac kaydı nereden yapılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, , Başkanlığın 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıtların 13 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Erbaş, "Bu kutlu yolculuğa çıkmaya niyet eden tüm vatandaşlarımız ön kayıt işlemlerini 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir." dedi.

Daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yenilenecek. İl, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türünde değişiklik yapmak isteyenler ise , e-Devlet üzerinden ya da il-ilçe müftülükleri aracılığıyla durumlarında güncelleme yapabilir.

Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olanlar ise , müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek. 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler ise belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yaptırabilecek.

HAC KAYITLARI NEREDEN YAPILACAK?

Hac ön kayıtları 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. 2024 yılı hac ön kayıtları,  sadece e-Devlet üzerinden alınacak.​

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün çağrı merkezinden (0 850 260 13 13) hac ön kayıt süreci ve güncellemelere dair bilgi alınabilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir