• DOLAR 32.606
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2449.803
  • ...
Öğretmenlik mülakatı kalktı mı? Mülakatlar nasıl olacak? Mülakatta son durum..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atama bekleyen öğretmenler yeni süreçte mülakatların nasıl yapılacağını araştırıyor.. Milli Eğitim Bakanlığı önceki dönemde öğretmen alımı yaparken KPSS puan üstünlüğüne göre adayları mülakatlara çağırıyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakat sisteminde değişiklik yapılacağını açıkladı. 

Öğretmen atamaları için bu yıl ayrılacak kontenjan ve branş dağılımı  personel alımı bütçesinin açıklanmasının ardından ortaya çıkacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı programda  mülakat sürecinin değişeceğini açıkladı. 

Bakan Tekin, Tekin “ KPSS sınavına giren ve mülakat sürecine dahil olan öğretmenlerimize artık elektronik ortamda hazırlanan sorular sorulacak.” ifadelerini kullandı. Bakan Tekin Aday öğretmenlere 45 dakikalık ders saati içinde kendine sorulan soruyu anlatmalarının isteneceğini açıkladı. Tekin, “ Uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir jüri olacak. Jürinin bu mülakatlarda neyi ölçeceğine dair bir kılavuzumuz da var. 45 dakikalık mülakatın son kısmında adayımız kendi sorusuyla ilgili bir de yazılı cevap da verecek.Tüm bu sınav kamerayla kayda alınacak. Aramıza katılacak arkadaşımızın alan bilgisini ve bildiğini aktarma becerisini bu şekilde göreceğiz.” '' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir