• DOLAR 32.243
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2437.72
  • ...
Bingöl Valisi Usta ‘İlköğretim Haftası’ açılış programına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlköğretim Haftası programda, öğrenciler ilköğretimle ilgili şiirlerini okudu. Prograda 4. sınıf öğrencileri 1. sınıfa yeni başlayan öğrencileri çiçeklerle karşılaması dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta söz aldı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, konuşmasında, “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu duygularla, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.

“Her başlangıç yeni bir fırsattır”

Usta, “Öncelikle uzun bir tatil döneminden sonra öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, sınıflarımızla, okullarımızla buluşmayı nasip eden rabbimize şükrediyoruz. Bu manzarayı hakikaten özlemişiz. Bu vesileyle, üzerimizde emeği olan tüm öğretmenlerimize selam ve saygılarımı sunuyorum. Çocuklarımıza da zihin açıklığı ve başarılar diliyorum. Her başlangıç yeni bir fırsattır. İnşallah bu eğitim öğretim yılı da, bilgi ve teknoloji ile yoğrulmuş, nitelikli insan gücü ile şaha kalkmış büyük ve güçlü ‘Türkiye Yüzyılı’ için bir fırsat ve başlangıç olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü sağlamak eğitimdeki ana hedefimizdir”

Vali Usta, “Yeni eğitim sistemimizin iki temel amacı vardır. Biri; toplumun eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise eğitim sistemini bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde düzenlemektir. Gerek örgün ve gerekse yaygın eğitimle insanımızı ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitmek, bilgiyle donatmak, mesleki bilgi ve beceri kazanmasını sağlayarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü sağlamak eğitimdeki ana hedefimizdir." açıklamasını yaptı.

Vali Usta sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim öğretim süreçleri sabır, emek ve samimiyet isteyen uzun bir süreçtir. Evlatlarımızın mutlu ve huzurlu yarınları için eğitim konusuna daha fazla zaman ayırmalı ve daha fazla kafa yormalıyız. Onun için; ailelerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, kütüphanelerimizi, derslik ve laboratuvarlarımızı, spor salonlarımızı, oyun alanlarımızı ve bahçelerimizi daha aktif kılmanızı bekliyoruz. “Her çocuk ayrı bir cevher, her öğretmen ayrı bir imkândır” diyerek, hayatın tamamını okul gören bir toplum hedefleyelim. Kısacası, öğrenmeyi ve öğretmeyi seven bir toplum gerçekleştirelim. Öğrencilik dönemi, hayatınızın en tatlı ve en coşkulu anlarıdır. Okulunuzu ve arkadaşlarınızı sevin, öğretmenlerinize saygıda kusur etmeyin, daima yeni şeyler öğrenin, farklı okumalar ve farklı alanlar ile kendinizi geliştirin. Sizler ülkemizin ümidi, istikbali ve yarınlarısınız. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’si, sizlerle daha aydınlık, daha mutlu, daha kalkınmış ve gelişmiş olacaktır. En büyük düşmanımızın cehalet ve tembellik, en büyük dostumuzun da güzel ahlak ve faydalı bilgi olduğunu unutmayın. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de kendinize inanın ve güvenin. Bu vesileyle her birinizin gözlerinden öpüyor, başarılar diliyorum.”

Programın sonunda Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulunda derslikleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Son olarak öğretmenler odasında eğitim camiamızın değerli öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Usta, öğretmenlerle bir süre sohbet etti, 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve verimli bir ders yılı olması dileklerini ileterek çalışmalarında başarılar diledi.

Bingöl Merkez Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası açılış programına Valimiz Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra, Belediye Başkan V. Ahmet Çalbay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir