• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Senegal de Devrime Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Senegal muhalefeti, devlet başkanının istifası talebiyle, binlerce kişinin katılımıyla protesto gerçekleştirdi.

Protestocular, başkent Dakar`ın hemen dışındaki Obelisque Meydanı`nda toplanarak, üçüncü dönemde makamını korumayı düşünen 85 yaşındaki Abdullah Vad`ın koltuğunu terk etmesi için gösteri düzenledi.

Muhalefet partileri koalisyonu tarafından düzenlenen protestoda, anayasaya rağmen gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde üçüncü kez aday olacağını açıklayan Vade`in istafa etmesi istendi.

Protestoya katılan Abdoulaye Thiam ismindeki bir kamyon şoförü, "Bazen insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyorlar. Bu yaşlı adam (Vad), aksi bir çocuk gibi davranıyor" dedi.

Vad`ın, bir devlet başkanının en fazla iki dönem görev yapabileceğini öngören anayasada değişikliğe gitmek istemesi muhalefeti ayağa kaldırmıştı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Senegal hükümeti, Devlet Başkanı Abdulaye Vade`nin istifası için muhalefetin hafta sonunda yapmayı planladığı protesto gösterisinden önce her türlü siyasi gösteriyi yasaklamıştı.

Muhalefet liderleri, yasağın anayasaya aykırı olduğunu ifade etmişti.

Vade`nin üçüncü kez aday olabilmenin yolunu açabilmek için anayasa değişikliği yapma girişimi üzerine geçen 23 Haziran`da ülkede son 10 yılın en büyük gösterisi düzenlenmişti.

etha

Bu haberler de ilginizi çekebilir