• DOLAR 32.202
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2508.118
  • ...
Bakan Uraloğlu: Türkiye Kart 81 ilde yaygınlaştırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Kart  ile ulaşım, para transferi ve alışveriş ihtiyaçları tek bir kartla karşılanabilecek. PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yükleme işlemleri yapılabilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart'ın pilot uygulamasının Konya’da başarıyla tamamlandığını,Uugulamanın 81 ilde yaygınlaştırılacağını belirterek, "Türkiye Kart' vatandaşlarımızın ulaşım ve ödeme işlemlerini kolaylaştıracak" dedi.

Bakan Uraloğlu, "İlk adımı Konya’da attık. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de, belediyeler ile sözleşme süreçleri de tamamlandı. Proje kapsamında amacımız, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin sunulduğu ulaşım sektöründeki tüm paydaşların dâhil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile Türkiye Kart’ı her alanda devreye sokmak. Türkiye Kart’ın ulaşım araçları, para transferleri, alışveriş ve birçok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak" açıklamasını yaptı.

Yılsonunda 6 ilde kullanılmaya başlanacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte pos ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir